Основната версия, по която полицията работи, е убийство. По цитирана от Радио Кърджали и rodopi24.com непотвърдена информация устата на детето е била залепена с тиксо.

Детето живеело в апартамент в центъра на града с майка си, която работела на смени в местно предприятие. Тя открила трупа на детето, когато се върнала от нощна смяна.

На тръгване от апартамента снощи майката заключила външната врата с едно завъртане на ключа. На сутринта й направило впечатление, че се наложило двойно завъртане на патронника и едва тогава вратата се отворила.

Бащата на момичето работи в чужбина. Семейството има и по-голям син, който живеел в Турция.

Новината бе потвърдена от окръжния прокурор Желязко Стефанов на брифинг пред журналисти, предаде БТА. По думите му сигналът за смъртта на детето е подаден от ЦСМП в Кърджали в прокуратурата малко след 7.30 часа днес.

Започнало е досъдебно производство по чл.116, ал 4, т. 1 за умишлено убийство на малолетно дете.

"Предприети са моментални и неотложни следствени действия. Назначена е тройна съдебна медицинска експертиза, която ще установи причината за смъртта на детето. Работи се по всички възможни версии както за причините, така и за автора на деянието", заяви Желязко Стефанов и отказа повече информация с мотива, че тя би попречила на разследването.