РЗИ-Пазарджик информира за потвърдени три положителни проби за COVID-19 от взетите 18 от персонала на Центъра за спешна медицинска помощ - Пазарджик. Те са на лекар и две медицински сестри.

Общият брой на заразените медицински специалисти с коронавирус в центъра към момента е 14, уточняват от Инспекцията. Единият от заразените фелдшери е в тежко състояние.

За последонто денонощие положителните проби за COVID-19 в областта са осем, съобщават от РЗИ-Пазарджик.

Има и починал пациент - 75-годишен мъж, настанен в частната болница "Хигия". Той е бил с придружаващи заболявания ХОББ и артериална хипертония, посочват от здравната инспекция.

Хоспитализирани са трима души - 27-годишен мъж от село Света Петка е в "МБАЛ-Велинград", в същата болница е настанен и 49-годишен мъж от село Драгиново. 

В COVID-ОАИЛ на Инфекциозно отделение, "МБАЛ-Пазарджик" е настанен 66-годишен мъж от град Пазарджик.

В домашна изолация са петима от новозаразените - четири жени и един мъж.

Две от жените са от Пазарджик, те са на 31 и на 57 години. По-възрастната е санитарка в Първо вътрешно отделение на "МБАЛ-Пазарджик".

С положителна проба е и 47-годишна жена от село Добровница, която е медицинска сестра от Центъра за спешна медицинска помощ.

Четвъртата заразена жена е на 45 години и е от село Варвара.

Вчера здравният министър Костадин Ангелов беше на посещение в града заради разпространението на вируса. Той се срещна с представители на местната власт, за да се обсъдят мерки и организация за справяне със заразата.