Бежанците дойдоха в България, защото Маркел ги покани в Европа. Дъблинското споразумение не е справедливо. На България това струва много. Все още пращаме полиция по границата. Политиката на България трябва да е ясна и категорична. Чухме, че Германия е сключила 14 споразумения. Но с Австрия не е. Едно е да имаш споразумение с Литва, друго е с със страна на юг. Това обяви пред Нова тв. вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

"Казват, че гърците са подписали. Но те правят това за пари. Все още гърците чакат траншове. Така че при тях има интерес. Ако бежанци се върнат в Гърция, повярвайте ми, че те няма да искат да останат там. Ще тръгнат пак към Централна Европа. Сега е важно да кажем какъв е българският интерес. А той е такъв, че да не допуснем да ни връщат бежанци", обясни още той.

"На България са нужни умни европейски политици, а не егоисти. Българите е добре да се събудят, а не да чакат. Също е и за пакета "Мобилност". Малките страни са ощетени. И при бежанците, и при пакетът "Мобилност" има двоен стандарт. Макрон си защитава хората, а ние трябва да правим същото", добави Каракачанов.

"Патриотичната формация е фактор в българската политика. Обединихме се и отстояваме интересите си. Проблемът е, че с Валери Симеонов не си говорим много.

През малките фирми в бизнеса с горива минава голяма част от контрабандата. Това е така. Нека си го кажем ясно. Ако това се подреди, ще е добре за държавата", каза още Каракачанов.