Според тях жената създава предпоставки за наводнение и пожар, съобщи БНТ. Проблемите на живеещите в блока започнали през миналата пролет, когато Ваня Сербезова започнала да прави ремонт на банята. Къртенето и чукането продължило с месеци, а тя не спряла да използва душа и наводнила съседите на долните етажи.

"Страшно чукане, тя изкърти апартамента, залива контактите с вода, идва полиция - просто не могат да се справят", коментира съседка в блока. "На терасата прави дупки, от една година все чука, все чука, хвърля на сателита вода", оплаква се и друга съседка.

Общото събрание на входа решило чрез съдебни действия да изгонят Ваня от апартамента. Лилия Чолакова, професионален домоуправител, заяви пред  медията, че тъй като Ваня Сербезова създава предпоставки освен за наводнението, което е факт - и за пожар.

Самата Ваня Сербезова разказа, че няма пари, за да довърши ремонта. Половината от апартамента вече е собственост на друг човек, но жената имала право да го ползва до края на живота си.

"Това е скалъпена работа, защо - не мога да ви кажа", коментира Сербезова. В момента е разградено жилището, че има теч в него, същото нещо беше преди три години, когато потърсих майстори и се оказа, че има извадена тръба между втория и третия етаж, сега отново сме на същия проблем.

Ваня не желае да напусне апартамента. Наела си е адвокат. Отскоро е безработна. В понеделник изтича срокът, даден от частния съдебен изпълнител за доброволно освобождаване на жилището.

Бихте ли гласували за изгонването на недобросъвестен съсед? - Анкета