Собственици на апартаменти гонят съседка законно

За пръв път в Пловдив собственици на апартаменти ще изгонят съседка от панелен блок като се основават на Закона за етажната собственост. Районният съд е постановил решението, след като на общото събрание на входа 80 % от собствениците са гласували за изгонването на Ваня Сербезова.

Обратно в новината

Коментари - Собственици на апартаменти гонят съседка законно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесен закон,но начина на подобно изселване силно прилича по компетентност на предстоящия референдум.Винаги една групичка от "съкооператори"може да изгони всеки който пожелаят от входа.В подобни действия е редно само съдебната система да има думата за решение със съответна присъда и преценка за реалността на обвиненията-иначе ще бъдем бъдещи очевидци на фрапиращи случаи на безаконие и саморазправа.Освен това това са противоконституционни действия.Жалко за юридическото "образование"на част от "народните"депутати гласували този закон.

Нали ако ме изгонят от жилището ми ще срина буквално блока!

Няма да те изгонят, ако се държиш човешки!

Не се споменава, че в репортаж в сутрешен блок съседка каза, че изгонената жена е правила гуляи с най-вулгарна и мазна чалга. Не е само наводненията и опасността от пожар. Ще ви питам вас, всички защитници на изгонената жена, ако цяла компания ви врещи, реве, тропа, блъска и пуска чалга над главата денонощно, дали ще сте толкова милозливи!? На някои хора не действат добрите приказки, разбират само от лошотия, като тяхната! Законът за етажната собственост гарантира спокойствието на хората. Всеки трябва да се съобразява със съседите. Все пак не сме на село на нивата, около нас живеят хора, а не е празно пространство... Аз работя на смени, дневни и нощни. Ако не си взема съня и почивката, защото на комшията му е кеф да си пуска чалга до дупка, аз не работя качествено. Цялата смяна ми е в нерви и стрес. Истината е, че като искаш развлечения, отиди на заведение, а не издевателствай над нервите на съседите! Колкото до ремонтите, всеки е правил, но до определен период. Аз стигнах до някъде, но сега стоят стаите в ремонт, защото също нямам пари да го довърша. Около мен всеки е или пенсионер или работи за малко пари. Да не са длъжни те да ми довършат ремонта!? Пиша това, защото някои във форума предлагат съседите да съберат пари за ремонта на жената!?

Всичките там съседи са като глутница вълци. Искат да изгонят на улицата жената. Ясно какви са злобни и бесни изроди. Вместо това, да се съберат и оправят там тази дупка ли е или канал и всичко ще бъде наред. Какво да прави тази жена като няма пари да си направи ремонта, а съседите имат пари да я съдят! По-добре вместо да злобеят и дават парите си по адвокати, да бяха помогнали, а и на себе си по този начин. В блоковете би трябвало да имат такава взаимоспомагателна каса за случаите, в които хората нямат пари да си направят ремонт и е много спешно.

Подкрепям! Когато някой живее, като скот, то той няма място между хората. Това, че веднъж си купил жилище, не ти дава право, да си затваряш очите и да бездействаш, когато общата собственост се руши. Като не можеш да се грижиш за апартамент, защото да кажем до скоро си живял в пещера - обратно в гората. Да се спази закона - апартамента си остава твой, може да си го продадеш, да го дадеш под наем, но нямаш място в него, след като си деградирал тип или социопад.

БЪЛГАРИЯ Е ПРЕВЪРНАТА В УЧИЛИЩЕ. ЗАКОНА ПОДБУЖДА ИЛИ КЪМ СПЛОТЯВАНЕ И ОБЕДИНЯВАНЕ ИЛИ КЪМ ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА. ОЦЕНКИ НА УЧИТЕЛИТЕ В УЧИЛИЩЕ МОЖЕ ДА ДАВАТ УЧЕНИЦИТЕ И РОДИТЕЛИТЕ, НО ЗА ДЕПУТАТИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ НЕ МОЖЕ.

kgb777kgb

Пак изпълзяха разни соц изпълнители !!! Абсолютно правилно са я изгонили и много отдавна е трябвало да го направят !!! Когато живееш в СЪсобственост , а вие всички в блоковете живеете в СЪсобственост , всички са ДЛЪЖНИ да пазят общата собственост / за тъпанарите обяснявам обща собственост НЕ Е общите части на блока / . За тези дето вечно ги наводняват отгоре - имам питане : Вие само прости ли сте , или много тъпи и много стиснати ???? Защо тъпанари продължавате да живеете без застраховки на имотите ??? Защото сте тъпи , грешка много тъпи !!! Ако имате застраховки , само викате застрахователя , правите протокол с оценителя и после застрахователя скъсва гъзъ на тъпака отгоре , който ви е наводнил , а вие само си взимате парите и си оправяте имота !!! Простите хора винаги имат проблеми , които умните решават елементарно и даже не им обръщат внимание !!!

А какви са задълженията на притежателя на другата половина от апартамента?

Как е почнала и какво е мислила.Живота носи всичко.Лошото ,е че тези хора вече са със съзнанието,че града е всичко и не биха го напуснали.Няма елементарна култура на общуване и съседска толерантност.Нещата още повече се влошиха от факта ,че в един голям блок по принципа на естествения подбор ,това което беше уеднаквено сега се социално разслоява.Навсякъде в света всяка жаба си знае гьола и мястото в гьола.

Обичай бездомното куче , мрази съседа !

Това е частна собсвеност, но в КООПЕРАЦИЯ. В която един от собсвениците може, чрез дейсвията си или бездейсвието си да застраши живота на останалите хора от кооперацията. Затова те имат право да го изгонят от имотът му /след доказване на вина, разбира се/ , но той остава собсвеник на въпросния имот. Просто няма право да живее в него.

Няма да има ремонти пове4е.

На времето имаше СОФЖИЛФОНД. Някой нещо бърка! Това е закон за действия относно общите части и тяхното уреждане в условията на съвместното съжителство. Другото е частна собственост, която е неприкосновена според конституцията на РБългария! Представете си 2/3 дават под наем своите жилища и останалите могат да изхвърлят когото си искат!

ами пратете SMS за да се добърши ремонта! пратете SMS за да се отворят училища по селата! пратете SMS за безработните! Айде граждани на "гражданското" общество!

Единственият SMS, който трябва да пратим е против институциите, които не си вършат работата, но си получават заплатите и бонусите!

смятам да изгоня комшята защото не ми харесва физиономята му. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама хора ли живеят в панелките ????

Не само говеда!

по панелките говеда, а по палатите говедари:)

Страната ни е клон на някаква огромна лудница. В която нормалните остепенно стават куку. Износена, неясна и под петата на откачалки. С власт. На възлови места. Извън контрол и санкции. Агресивни, опасни и ненужни. Дано изгонването на тази превъртяла сврака е начало на ред, чистота и нормалност. В което се съмнявам.

Когато затвориш много зайчета в една обща клетка те започват да се гризат едно друго ( особенно налитат да си гризат ония работи) - ако не ми вярвате прочетете го в учебниците по зайцевъдство ....

Собственик може да бъде този, който спазва реда и правилата във входа и се грижи добре за собствеността си. Да си собственик, не е само право, то е и задължение.Ако позволяваме на другите да са безотговорни, сме безотговорни към себе си.

Абсолютно права сте, че собственикът трябва да се грижи за собствеността си и да не създава със своите действия проблеми на съседите. За съжаление в даден момент от живота си могат да останат без работа, да се разболеят или да се случат непредвидени неща, поради което те да не могат да бъдат добри стопани на имота си. Не е ли по-добре да се намери начин на тези хора да им се помогне за да се справят с проблема, а трябва да бъдат изгонени на улицата. Утре може някой ваш близък да попадне в подобна ситуация! Преди всичко трябва да бъдем хора и след това всичко останало!!!!!!!!

Закони-макони!Имали право,нямали право. Да ви сера на демокрацията,на комунизма и на ГЕРБ-а. В тая държава само боят ще реши тоя проблем. Нали така? Частна собственост,от една страна,ще срути на хората блока,в който апартаментите на хората също са частна собственост. Значи решението е едно: отиват две -три по-якички момчета и и набиват канчето. В тая страна е така!

Преди два дни се връщам от работа и що да видя , в кухнята "вода да газиш", отгоре съседката ме е наводнила, за пореден път /5-6 , а може би и повече пъти/. Извиках домоуправителя за да види какви ги върши съседката от горния етаж. Нямаше никаква реакция, едва ли не излязох аз виновна, че "лудото Тинче" как е забравило чешмата. Съседката ми е наистина психично болна, но на никой във входа не му "пука", че тази жена може да направи куп поразии. Да му мисля аз, дето живея по нея. Това не е измислен сценарий, това се случва в к-с Бенковски , Ямбол. Кажете ми как да постъпя, като дори домоуправителя не реатира но никакъв начин. Ако отида да се жалвам в Общината или в Полицията, ще изляза аз виновна "че изнасям информация" . Тинчето е за лечение, но тя няма съпруг , а брат и едва ли ще се погрижи за нея. Какво може да се направи в тази ситуация???? Що се отнася до жената от Пловдив, ако моган по някакъв начин хората от входа да и съдействат кой с каквото може за да си оправи течовете. Тка ще помогнат както на себе си така и на г-жа Сервезова. Най-лесно е да бъде изгонен един безработен и безпомощен човек на улицатаV Но нали утре може ти да останеш без работа, без близки и без финансова възможност да ремонтираш жилището си. Тогава дали ще ти е добре, ако съседите ти решат да те изгонят от собственото ти жилище. Да остане на улицата без пари, без работа и без подслон. Нали за това сме хора -да си помагаме! Но нашето общество е тотално "обезумяло", всеки се е свил в "собствената си черупка". Никой за никого не го е грижа!!! А за закона, доколко дава права да бъдат изваждани собственици от домовете им, бих казала, че трябва да се промени. Да се намерят начини за решаването на проблемите, като се помогне на тези хора финансово или по други начини в зависимост от ситуацията, а не да се гонят от жилищата. Малко ли са бездомниците в България, та по законен път да стават още повече!!!!

А ако не искат помощ!? .... Моят съсед от горния етаж ни наводнява от години. Всяка година му предлагаме да извикаме майстори и за наша сметка да си оправи течовете в банята, но той отказва и не допуска никой вътре. Как да постъпим!?... Пари на ръка няма да му дадем, той не иска да извика майстори или ние да го направим и това продължава над 10 години.

Като не иска да съдейства, тогава да го задължи Общината да направи ремонта, ако ли не тогава няма на кого да се сърди, освен на себе си. В този случай няма какво друго да се направи освен да бъде изваден от собственото му жилище.

Като не иска да съдейства, тогава да го задължи Общината да направи ремонта, ако ли не тогава няма на кого да се сърди, освен на себе си. В този случай няма какво друго да се направи освен да бъде изваден от собственото му жилище.

Аз също мисля, че на жената трябва да се помогне да довърши ремонта, а не да се изселва.На всеки може да му се случи да изпадне извън борда.Живота е колело.Днеска си горе, а утре долу.

ми, що не си вземеш една къща и живееш в комунистическите панелки? Ти не ли разбра че имаме демокрация?

"Майничките" пак се се наакали в желанието си да бъдат справедливи.По принцип ет.собственост може да изявява претенции спрямо свой съкооператори ,членове и ако имат основание да искат от съда да бъдат наказани.Как и по какъв начин съдът да реши.Иначе такъв вид "решение" може би има основание а ако не бъде изпълнено да се въдвори ред и ако не се направи тогава да се търси съда като арбитър.Мен ме наводни една съседка по същия начин, разбира се не нарочно поради което не е необходимо да се заяждаме.Все пак живеем под един покрив.Друг е въпроса има ли желание и възможност да възстанови нанесените щети.Обикновено не го правят защото гледат това да не се повтори.А това е добре,по добре от колкото разправии и омраза.Те станаха твърде много и непоносими в съвременното ни общуване.От нас зависи да не ги допускаме в общуването ни по между си.Болестното състояние на съседка да краде пощата Ви например се лекува в психиатрията и по добре да ги "краде"от колкото да Ви подпали дома или собственото си жилище.Ужас!

Когато започнете да имате абсурдни и невъзможни съседи ще преумислите идеята на този закон. Неможе винаги едни да не си плащат тока и чистачката да гледат 20 конти във входа който мирише на кон и да имат постоянни претенции.

Браво! Според закона за етажната собственост имат пълното право да изгонят кретените!

И къде ще отиде тази жена ? На улицата ли ? Останала е без работа!!! Ама българите много обичат да се обединят срещу по-слабия. И в нашия вход имаше такъв случай. И главния инициатор за изгонване беше беше един от доносниците . който лично съм го виждала да подслушва по вратите на хората. Нищо ново, същите боклуци по соц.времената искат да командват по нов начин.

Продава си апартамента и си купува друг там, където ще я търпят! В противен случай се съобразява с хората, с които живее!

Лора, за да си продадеш жилището ти трябват пари за прехвърляне , за брокери и т.н. , май не си прочела добре - ЖЕНАТА Е БЕЗРАБОТНА.

Имаме 2 апартамента в нашия вход, чиито собственици отказват да си плащат дължимите суми за ток, асансьор, чистач и т.н. Каквото и да решим да правим - смяна на щрангове, топломери, те не участват и така спъват и нас. Не искам да ги изселвам, но е хубаво да има закон, който да ги задължава да участват в колективните решения и да изпълняват решенията на Общото събрание.

има такъв закон- Закона за управление на етажната собственост

Да, но за да се приложи Законът, трябва време и средства за дела и съдилища и разправията е голяма. Некоректните обитатели точно на това разчитат и си правят каквото си искат.

syntscho

Прави са хората, не може един човек да тероризира 50. И недейте да политизирате темата.

Този закон е необходим. Той съществува във всяка цивилизована, урбанизирана страна и гарантира спокойствието на всички. Не свеждайте всичко до махленски прояви. Когато се стигне до изселване, трябва да се предоставят доказателства, че то е обосновано. Явно в случая е така, защото жената не отрича, че е безпокояла съседите си, но сигурно си е мислела, че ще й се размине, както става обикновено. Имам братовчеди, в чийто вход има една кака, която живее с 15 крастави псета и влачи разни боклуци в къщи, а не е клошарка. Еми, хората от входа ги е срам да си канят гости, защото смърди на леш, та се не трае. При нас една съседка звънеше на пожарна и полиция за щяло и нещяло (вече сме в черния им списък и казаха, че няма да се отзовават на сигнали от нашия адрес), макар че тя самата два пъти си подпали апартамента от немърливост, хвърляше си боклука където й падне, вдигаше скандали на хората по нощите, защото й миришело на цигари и т.н. На едно събрание й се каза, че ако продължава така, на следващото ще я гласуват за изселване и да видиш как оттогава се кротна и вече две години е самата любезност.

Значи тук по закон не се "изгонва" съответния жител господа умни журналя, а се налага забрана за достъп до имота. Съответно нищо не му е отнето на собственика освен правото да обитава имота. Съответно може да го продава да се разполага с него и тн. И този закон е един от малкото умно направени, ако в блока живеят орки, на които цивилизацията им е чужда, не виждам защо всички останали трябва да ги търпят. Да си продават апратамента и да си отиват по пещерите!!!

Абсолютно безобразие и произвол. Това е частна собственост-и никой не може да те гони от частната ти собственост. Недоволни били съседите,че жената прави ремонт-аз ще ви дам пример от нашия блок съсед прави ремонт 1 година-цялостен ремонт на жилището си. Всички търпяхве , и проявихме разбиране. Когато аз почнах да правя ремонт, същия съсед почна да недоволства от блъскането-въпреки, че той самия 1 година блъскаше. Алооо-че той когато блъскаше аз проявявах разбиране, е сега дойде времето аз да си ремонтирам жилището. това е положението-ремонтите са тежка физическа работа, свързано е с къртене-и съседитее ще търпят, както аз търпя, когато те ремонтират. във въпросния блок в бловдим нима никога съседите не са правили ремонти?

За пореден път трябва да се спомене, в конституцията не пише "щом си го купиш, можеш да правиш каквото искаш". Важи за цигарите, оръжието, колите, апартаментите и много други. Собствеността си остава твоя. Ти като човек нямаш право да пребиваваш там.

на тези, които много говорят как било по "нормалните" държави, пък тук не сме искали да спазваме "правилата", ще напомня, че в "нормалните" държави 80% от хората НЕ са собственици, и жилищата не са техни. Наематели са, жилищата принадлежат на едри собственици или са общински и много ясно, че могат да те изгонят сравнително лесно, ако се посочат някакви измислени правила.

А като си казал "а" за нормалните държави, що не каза и другото - че там задъжително плащаш месечна такса за поддръжка на сградата!

Абсолютно приветствам решението. Не разбирам защо защитавате дамата. Или ще се научим да живеем съвместно по правилата, или обратно в колибите. Аз също страдам от такива съседи. Имат мания за ремонт, по цял ден чукат, а вечер канят гости. Нищо против гостите, но да ми вие и Азис до полунощ на главата ми идва малко повече. А сутринта събирам от терасата си останките от вечерят им. Даже с 50 процента искам да направят закона. Тя има СОБСТВЕНОСТ, но като я е купувала, е знаела, че е ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ. Не е колиба в полето. И трябва да спазва правилата.

В Англия в един от хипер луксозните им квартали ,бяха забранили на Ози Озбърн да си внася кучетата по коридора и асансьора.Тя ги наводнила,не плаща и пак ох и ах.Понеже социализма направи уравниловка,сега процеса на разделяне на хората ,ще е доста главоболен и сложен.Тя вече не може да поддържа нивото ,да живее в това място,да продаде и да иде на село примерно,щом е безработна.Но всеки стиска ,до последно ,независимо от закона и казва ,бе едни крадат милиони ,до моя въшлясал дял ли опряхте.Всички крадем,но тези с по-малкия дял ,завиждат на тези с по-дългите ръце.Още доста ,ще има да чакаме ,за правова държава.

Това гонене ако мине на 3 инстанции и стане прецедент, ще има вълна изгонени по цялата страна. Много хора нямат респект от комшиите си.

Много сериали си гледал. Прецедентите важат в Англосаксонското право (Великобритания, САЩ и Канада). У нас важат законите гласувани от парламента, а според тях, ако един човек създава дискомфорт за всички съседи, те имат право да го изселят.

А ти не си стъпвал в съдебна зала в БГ. Решение на ВКС е прецедент и се позоваваш на него. Решения на предишните 2 инстанции може да са разнопосочни, но при ВКС е НЕДОПУСТИМО да има различни произнасяния по аналогични казуси през годините. Та аз имам опит когато говоря. Ти?

Прилага се закона (както ти казваш) от районния съд - гонят го. Има право да обжалва в градския съд. - потвърждават да речем. Има право да обжалва във ВКС. И ако потвърди тогава решението влиза в сила. Ама си бос ама зор да се обадиш.

На кой свят живееш? Професионален домоуправител значи, че блока или поне входа плаща на дадения човек да поеме отговорностите (според новия закон) на домоуправител. Хората си го назначават този човек, няма кмет, премиер или папа в картинката.

Живял съм в Канада и ето как е там: когато се нансяш в един блок (без значение като собственик или наемател), подписваш, че ще поддържаш хигиена. В повечето случаи дори е забранено да имаш домашен любимец и да пушиш. А е блоковете, където това е позволено е като гето-там живеят предимно чернокожи и бялата измет. Та не е необходимо да измисляме топлата вода. Стига да се поогледаме малко и да приемем хубавото, което другите вече са направили.

Ний такива като теб си ги пращаме обратно по родните места - напоследък връщаме Унгарски роми "политически бежанци " .... Никой в Канада не може да ти каже какво ще правиш в апартамента или къщата , стига да си хвърляш боклука, косиш тревата и плащаш данък сгради ....

Моя дом ,моята крепост.Но когато това се отнася и до съседа и ви дели само една панелна стена,ремонтите,наводненията и шума ,не са позволени.Българка се ожени за германец-средна класа.Идват за първи път в България на гости.Роднините и живеят в голям ,но панелен апартамент на 1 етаж с две тераси.На тази на кухнята от скарата се носи аромат и пушек-чакаме драг гост.Германеца е потресен.Обяснява,че в неговия блок с вътрешен двор.Барбекю само на двора ,след като си уведомил комшиите за дата и час и си събрал подписи ,със съгласието им.

Ти ли си се кръстил канадец, който сигурно не си мръднал от селото си? И София ти изглежда нещо непознато, нали? Можеш да правиш каквото си искаш друг път! Ако си излизал от твоето село в чужбина (без Македония, Косово и тям подобни), да си виждал някъде остъклен балкон? А частично саниране или боядисване? Не си, нали! Тогава спри да пишеш глупости

Как така съседи ще гонят някой от частната му собственост? Все едно ако живеят в къща, съседите да ги изгонят от къщата им. Какви са тия извращения? Този фашистки закон пак от Герб ли е измислен и приет?

Госпожата продължава да е собственик на имота. Може да го продава, залага или отдава под наем, но не може да го ползва. Дали съседите са гербаджии или обикновени потърпевши?

Другарю, пак фашисти ти се привиждат. И естествено замеси ГЕРБ. Айде бягай за надницата сега.

Не , 2009 година е приет закона, от най-великите крадци в българската история : доган и слугите му станишев и тариката от мадрид ( забравих му името как беше ).

Не се пъни,а прочети какво пише в Закона за етажната собственост и правилника за приложението му.На мене,ако ми разбият и наводнят жилището считай,че на причинителя съм му обърнал носа с дупките на горе.

Ти в коя държава живееш? Този закон е приет още по времето когато (най-вероятно) ти не си бил роден и е бил актуализиран през годините! Не може един човек или семейство да правят луди целия блок и това да остане ненаказано. Освен това всичко е минало и през съд. И след като съда е решил, че според Закона за етажната собственост тази дама е нарушила правилата и е застрашила останалите домакинства и трябва да напусне, занчи твърденията на потърпевшите са истина и решението трябва да се приведе в изпълнение. Разбира се изгонената може да обжалва, както и ще направи според написаното тук. Но трява да е ясно, че лека по-лека законите добри или лоши започват да се прилагат. В Англия например, ако съседа ти се опплаче, че вдигаш шум (нищо, че живеят в къщи и са отдалечени една от друга) може да отнесеш много солено наказание дори и до затвор да се стигне.

На бензин им миришели... Абе те ше ми кажат как да си поливам доматито...

Сутринта гледах по телевизията репортажа от блока.Наистина е ужасно.Жената сама решила да ремонтира банята си.В апартамента под нея от контактите течеше вода.......Че във всеки блок има по един такъв съсед е ясно.Но не предполагах че могат да цели три годни да я изгонят от собственото и жилище.Ако наистина си е наела адвокат може и да се стигне до изгонтавето и.

tova vmesto da se zanimavame s seriozni darzavni nesta,Kato zlatnite naxodista na balgaria koito sa 900 mlrd.$ ste stignat za 100 atomni elektrozentrali i spirane na vskjkakva privatizazia!

Чета и се дивя! 1. На ДИР.БГ - защото са публикували в "избрани" няколко коментара в стил "ще си правя каквото искам, пък другите да го ду.ат"! Така ли се създава "гражданско общество" и "добри съседски отношения"? 2. Дивя се на "отворковците" с "креативните" идеи как да подлудим съседите. На тях ще им отговоря така: каквото повикало , такова се обадило. 3. Крайно време е да разберем, че след като живеем под един покрив - блок, кооперация, ще се търпим и ще правим нещата така, че ВСИЧКИ да са удоволетворени, а не едни да тарикатстват за сметка на други! А тарикатите - има си закон за етажната собственост. И колкото по-рано осъзнаете, че "общи части" означава, че всички в етажната собственост са длъжни да ги поддържат, толкова в по-красиви и уредени сгради ще живеем!

Защото частната собственост е основа на демократичното "гражданско" общество. А комшиите са видели един беззащитен човек и се нахвърлят. Я ако беше някой бабаит с авери бабаити, които за нула време да нацепят тиквата на всеки комшия, който много се отваря, дали щяха да постъпват така?

Само си представи за миг как един "беззащитен" комшия от години ти тропа на главата денем и нощем и ти наводнява апартамента. Това ще ти създаде страхотен дискомфорт ите уверявам, че никак, ама никак няма да си благоразположен към него! Т.нар. "институции" си измиват ръцете и си прехвърлят картофчето в стил "оправяйте се помежду си". И така - дълго време! Ти какво ще направиш - ще вземеш мерки, които закона ти позволява или ще си търпиш до безкрай тормоза?!

Човека може да иска да си гледа крави и овце на 5тия етаж...викаш частна собственост, нека :))) Проблема идва оттам че има единици които не признават останалите живущи и им вгорчават живота. Обаче каквото повикало .....

Само не мога да разбера какво ще стане с въпросният апартамент, след като жената е собственик.Може би входа ще им плаща наем на другото мястъ където ще живее...

Голяма част от проблемите възникват поради факта, че многоетажното съжителство в РБ е сравнително младо на около 40-50 години. За разлика от "белите държави", където то е "възникнало" много по-отдавна. Там си имат традиции, закони и наредби, и даже ги спазват стриктно. За да им е по-лесно. И са го постигнали постепенно, спазвайки принципа (в превод): "Не преча на никого, но не искам никой да ми пречи". Тук в конкретният случай не мога да взема страна, защото "не съм бил там" (друг принцип на онези, към битието на които се стремим).

Имам подобен случай. Една идиотка си е направила балконче на покрива нас кухнята ми, без хидро- и топлоизорация. На това отгоре е и домоуправител и ме убеждава, че не тече от нея преди 2 г. Сменях паркети и правих цялостен реммонт, заради това животно. Простаци колкото искаш и тя беше дошла от Пловдив. ХОдих чак МРРБ. Ефект никакъв, подкупи съдията и спечели делото на РДНСК срещу ния. Дайте акъл какво да правя.

Продавай

Съветвай се с адвокат дали да искаш пари за ремонт от нея или от етажната собственост ако пак те наводни или ако получиш мухъл поради конденз. При наводняване трябва да действаш бързо, дори ако трябва нотариус докарай да документира случая. След това завеждаш дело за събиране на парите.

пален абсурд, за всичко ! мозе да се глобжва но не и да се отнема! само банката мозе да отнема! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а каде са соцялните работници - в кабинетите сас големите заплати и боноси, каде са хората от кмецтвото - в кабинетите и се гъшат сас заплати и боноси. кои работи в тази дарява мафята с мафиоцкут пипала частни садебни изпалнители. каде е народа вкаран в миша дъпка от глад и от време на време мъ казват какво го очаква ако не е послъшен разбираи ълигофрен.

A на теб къде ти е правописът и граматиката. Първо се научи да пишеш грамотно, а след това се изказвай.

интересно как законодателя не е взел в предвид да изкарат трабите на топлофикаця изван жилистето .а могат да изкарат собственик на имот савсем законно от неговата собственост. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тръбите не са на Топлофикация. Те са на всички собственици в сградата.

Законодателят е решил в полза на обществения интерес. Не забравяйте, че става дума за съжителство в условията на етажна собственост. Не може един екземпляр, да прави на луди цял блок. Това наистина е крайна мярка.

И така трябва...твойте права са до там, де почват мойте...ни мой се разкарваш навътре...спираш на границата! ЧУ ЛИ?

Сериалът "Етажна собственост" се пренесе във форума. Няма лошо, продължаваме!

До Илия Да ти го натр"ия!!! Ей такива малоумници като теб най-много мразим! Че съвети даваш как да правиш ремонта и да "разкатаеш фамилийката" на отворените съседи. Ти си от олигофренската пасмина дета цял живот може да си кърти апартамента, да хвърля боклука през балкона, да си загражда място за ладата с камънаци пред блока и да не ти пука от нищо. Мамата ти селска недоръбена ... Но такива като тебе бол. За това сме нация от олигофрени и природата естествено ще ни затрие...