Кметът на Айтос Васил Едрев обяви днес за ден на траур на територията на цялата община в памет на загиналите баща и двете му деца при жестоката катастрофа в града. 

Със заповед на Едрев националният флаг на всички общински сгради ще бъде свален наполовина. Освен това се забранява провеждането на всички публични тържества и радостни ритуали през днешния траурен ден.

Катастрофата стана снощи около 21.20 часа на улица "Хаджи Димитър" срещу сградата на Държавното горско лесничейство в Айтос. Там, в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, ТИР-ът с полуремарке, управляван от 35-годишния бургазлия Валентин В., поради движение с несъобразена скорост и възникнала техническа неизправност не могъл да спре своевременно и блъснал странично лекия автомобил "Волво" на семейството.

След удара, камионът и джипът се блъскат в мантинела и в дърветата в крайпътната градина.

33-годишният Нури Хюсеин, 8-годишният му син Джелил и 5-годишната му дъщеричка Айфер са загинали на място. 32-годишната майка Фатме, която е седяла до съпруга си на предната дясна седалка е оцеляла по чудо. Младата жена е откарана в УМБАЛ - Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация.

Семейството, което живее в руенското село Речица, снощи е било на гости при родителите на Фатме в село Чукарка. Малко преди 21 ч. потеглят към дома си. 

"Трагедията е огромна за цялото село, не само за близките. Семейството бе пример за сплотеност. Нури и Фатме оглеждаха с много любов двете си дечица, четиримата бяха неразделни. Много жалко, Господ да дава сили на Фатме да преживее тази трагедия", казаха пред "Флагман" съседи на младото семейство.

Нури и Фатме работели в семейния цех за преработка на животински отпадъци. Сюлейман - бащата на Фатме, е собственик на семейния бизнес, но дъщеря му и зет му са вземали дейно участие. Фирмата работи с чужди клиенти - изпраща готовата продукция към Западна Европа, споделиха запознати.