С опасност за живота в болницата в Бургас остава 17-годишното момче, което е било пометено от преобърналия се ТИР в Айтос. В болница е и шофьорът на камиона. 

17-годишен младеж е от айтоското село Пещерско. Той е настанен в отделение "Реанимация". В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница.

В късните часове снощи около 21,20 часа стана тежък пътен инцидент, когато тежкотоварен камион се преобърна в градинка в Айтос и удари джип "Волво" и хора. Починаха трима души, двама от които деца на 5 и на 8 години. Третата жертва е техният баща, който е шофирал джипа. Семейството е от село Речица.

Те са пътували в джипа, който е бил ударен от камиона.

Зърното е напълно пръснато. Изпод него са вадели 17-годишния пешеходец Октай, който е в реанимация в тежко състояние.

Майката на децата 32 - годишна жена е останала жива по чудо в предната част на автомобила. 8-годишното момченце на задната седалка е останало на мястото си, когато автомобилът се разцепва на две. Момиченцето полита навън и е намерено на 5-6 м разстояние. 

Камионът се блъска в лекия автомобил, а после в мантинелата.

По първоначални данни камионът не е успял да вземе завой и се удря в лек автомобил, след което се забива в градинка. Висока скорост и техническа неизправност на камиона са посочени от полицията като причини за катастрофата. Вероятно са отказали спирачките на товарното превозно средство. 

На шофьорът на тира е взета проба за алкохол и наркотици, която предстои да бъде изследвана.

Снимка: Лора Стаматис, bTV

Шофьорът е изпуснал управлението на камиона, който е бил претоварен със зърно.

"Причините за навлизането в лентата за насрещно движение като обстоятелствата за това са в процес на изясняване. Предстоят да бъдат назначение експертизи по случая", коментира пред  БНТ главен инспектор Пламен Николов, началник на "Пътна полиция".

Образувано е досъдебно производство по случая. 

"ТИР-ът е дошъл отгоре, а колата идва отдолу и не може да спре и блъска колата и заедно влизат вътре в градинката", разказва свидетел на инцидента.

"Това е задната врата на камиона. Вратата е изхвърчала и е паднала тук. Не е успяла да влезе навътре. Жиците са я спрели може би", казва очевидец.

"Изключително стръмен е наколна, Агенция инфраструктура предния път правиха оглед на целия път. Имаха намерението да предприемат някакви мерки, но към настоящия момент няма такива и ето отново сме свидетели на изключително тежък инцидент", обясни Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

Мястото на трагичния инцидент е печално известно. Именно на това място преди година отново стана катастрофа, при която шофьор на тир се вряза в колона от автомобили, които чакат на светофар.