За няколко жертви и ранени след жестока катастрофа, станала в Айтос около 22.00 тази вечер, съобщават местните медии.

Инцидентът е станал до градинката срещу Горското стопанство в Айтос, където ТИР е помел две коли, след което се е преобърнал в градинката.

В една от колите са пътували две деца. Пожарникари са рязали тежкотоварния камион, за да могат да извадят шофьора му.

По информация на местния сайт "Флагман" майка и две малки деца са били в градинката, когато върху тях връхлита тира. Невръстните жертви са загинали. Другите двама починали са жена от айтоското село Карагеоргиево, чийто автомобил е бил пометен, и вторият водач, който е бил в кабината на тежкотоварния камион.

Тирът се е движел в посока от Руен към кръговото на Айтос. В участъка пука гума и блъска два автомобила, които са били пред него. В едната кола е била жена, която е загинала.

На място има пожарна, линейки и полиция. Броят на жертвите и пострадалите още не е окончателно уточнен. Разследването по случая продължава.

Жертвите са мъж на 32 години и двете му деца на 5 г. и 9 г., стана ясно около полунощ.

Катастрофата е станала около 21.40 ч, уточни шефът на Областната дирекция на МВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, който е на мястото на произшествието. Там е и кметът на Айтос Васил Едрев.

По непотвърдена информация колата, в която били бащата и двете деца, била спряла с пуснати аварийни, тъй като майката отскочила до близък магазин. В това време, при навлизане в завой, водачът на тира изгубил управление и връхлетял върху автомобила на семейството.

Малко преди 23 ч. ст.комисар Калоянов съобщи, че водачът на тира - 32-годишен бургазлия, е изкаран и транспортиран в УМБАЛ Бургас. В Спешното е докаран и 17-годишен младеж от Айтос - в изключително тежко състояние. След като тирът се е обърнал, то останало затиснато от зърното, което почти го е задушило, има тежка черепно-мозъчна травма, крайниците му са потрошени и следващите часове ще са решаващи за живота му.

В бургаската болница е и майката на загиналите дечица. Тя е с травма на гръдния кош, предполага се, че има счупени ребра и крайници.