Дъщерята на Милен Цветков - Калина и майка й Дана Начева вече са в България. Те са пристигнали днес от Нидерландия със съдействието на правителството, за да могат да погребат убития в катастрофа журналист, съобщи "24 часа".

На летището 24-годишната Калина и бившата съпруга на Милен Цветков са били чакани от екип на Военномедицинска академия, който е взел материал за тестове за коронавирус от двете. След излизане на резултатите от тестването, ако са отрицателни, майката и дъщерята ще могат да пристъпят към организиране на погребението на 53-годишния водещ.

Калина е най-близкият негов пълнолетен роднина и е отказала служебно погребение, защото настоява да се прости с баща си

Тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че е поел личен ангажимент за младата жена, тъй като според правилата при завръщането си в България тя трябваше да бъде поставена 14 дни под карантина.

"Още в първия ден след смъртта на вашия колега, за което пак използвам възможността да изкажа съболезнования на неговите близки и към всички вас от гилдията, той беше обичан и признат журналист - още на следващия ден г-жа Генка Шикерова се свърза с мен, уточнихме някои подробности и съм поел личен ангажимент към това", каза в отговор на въпрос по време на днешния брифинг Мутафчийски.

Генка Шикерова и Милен Цветков водеха предаването "Алтернативата" по TV1. То стартира само преди 3 седмици.