В навечерието на Коледа премиерът Бойко Борисов публикува снимка във Фейсбук с двете си внучета и отправи благополжелания.

"Няма по-хубаво от времето със семейството! Спокойни празници на всички!", написа Борисов под кадъра, в който е прегърнал двамата си внука Иван и Бойко Младши.

Коледна честитка отправи в социалната мрежа и бившата му дясна ръка и настоящ лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов. "Бъдни вечер е! В навечерието на Рождество Христово да се обърнем към християнските и семейни ценности! Да си пожелаем повече надежда, мир и любов! Здраве и благоденствие! Нека бъдем съпричастни към радостта, но и към болката на ближния. Пожелавам ви Светли празници!", написа Цветанов към снимките на празнуващата си фамилия.

Председателят на ДПС също се отчете с празнична честитка в социалната мрежа. "Изминава една трудна година за целия свят. Изпълнени с надежда, посрещаме празниците. Нека донесат здраве и успехи, по-спокойни и по-щастливи дни! Весела Коледа и щастлива Нова година!", написа Мустафа Карадайъ. 

Американският посланик Херо Мустава пък публикува видео как меси питка и призова българите да й "отговорят" със снимки на техните печива: "Традициите правят празниците специални. Посланик Мустафа и нейното семейство научиха българската традиция за правене на питка, за да отпразнуват празничния сезон тази година. Как украсихте вашите питки? Публикувайте снимки в коментарите по-долу", пише във фейсбука на посолството на САЩ.