Българският посланик в Индия, Н.Пр. г-жа Елеонора Димитрова, връчи днес акредитивните си писма в прелестна българска носия. Това съобщи във фейсбук Българският дипломатически институт и публикува снимки в социалната мрежа.

Новият посланик на България в Индия Елеонора Димитрова връчи акредитивните си писма в национална носия. Снимки от церемонията, състояла се в Делхи в сряда, бяха публикувани във Facebook от Българския дипломатически институт.

Снимка: Официална фейсбук страница

Елеонора Димитрова беше официално назначена на поста в средата на януари. Тя е дипломат от кариерата с дългогодишен професионален опит от работа както в Министерството на външните работи в София, така и в задгранични представителства на Република България, заместник-ръководител на мисия и временно управляващ. Работила е в посолствата ни в Либия, Германия, Чехия. В продължение на 4 години е била завеждащ "Консулска служба" в посолството в Бразилия.

Снимка: Официална фейсбук страница

На 29 януари т.г. Елеонора Димитрова обсъди в Българска стопанска камара възможностите на българските производители да стъпят на индийския пазар.

Възможностите за удовлетворяване на количествените критерии на огромния индийски пазар са ограничени и често дори невъзможни, но има потенциални ниши, в които родната продукция може да бъде конкурентоспособна и търсена. Например, интерес може да представляват български машини за преработващата промишленост, тъй като едва 5-6% от селскостопанската продукция на Индия се преработва и хранително-вкусовата индустрия в азиатската държава предстои да се развива. Неоползотворени са и възможностите за сътрудничество в областта на фармацията, строителството на спортни съоръжения, киноиндустрията и туризма (особено корпоративния туризъм), стана ясно по време на срещата на ръководството на БСК и посланик Елеонора Димитрова.