Българска група не може да се прибере у нас вече три дни заради стачка на летището в Рим, предаде БНТ.

Сънародниците ни е трябвало да пътуват в петък вечерта, но полетът към София е бил отменен, защото е била обявена национална стачка на италианските авиолинии и летища.

На българската група авиокомпанията е предоставила три възможности. Една от тях е била да вземат билет за полет в последната минута, чиято стойност е била около 2000 лева. Съществувала е възможност да резервират полет на същата стойност за днес, като им бъдат подсигурени храна и настаняване в хотел. Последният избор, който сънародниците ни са можели да направят е била да им бъде възстановена 120% от стойността на билетите, които са закупили по-рано и сами да открият начин да стигнат до дома.

Габриел Драгиев, един от потърпевшите, разказа, че е очаквал да бъде настанен в хотел в италианската столица, но се оказало, че той и останалите българи ще нощуват на 100 км от Рим. Въпреки, че са имали уреден трансфер до хотела сънародниците казват, че е слаба организацията от страна на авиокомпанията.

"Казаха, че имаме поета храна, но се оказа, че имаме само закуска и вечеря. След доста разговори с рецепцията успяхме да извоюваме и обяд", споделя Драгиев.

"С авиолинията нямаме никаква връзка. Никой техен представител не се е свързал с нас. Имаме само официалния им телефон", допълни мъжът.

Очаква се българската група да се върне с полет, който ще излети в 21:00 часа тази вечер.