Отменен полет от София за Варна принуди близо 200 пътници да чакат с часове на Летище София. За последните 24 часа това е трето отлагане на полета към морската столица, алармират потърпевши.

Магдалена Вълкова е една от чакащите, които за трети път се опитват да излетят от София за Варна, но така и не успяват.

"Вчера от 6:10 ч. сме на Летище София за полет до Варна на "България ер". След като минахме чекинг, влязохме в залата за излитащи, където не разполагаме нито с тоалетна, нито с вода. Бяхме държани в продължение на 4 часа без никаква информация, ще се осъществи ли полетът и кога. В 10:30 ч. ни беше съобщено, че полетът се анулира и бяхме пренасочени за смяна на самолетните билети. За полета, който е в 14:55 ни беше отказана смяна на самолетните билети, тоест "България ер" не благоволи да пусне по-голям самолет, с който да извози пътниците си от сутринта, и бяхме пренасочени за вечерния полет", разказа Магдалена Вълкова пред БНТ.

Той обаче протекъл по същата схема - с чакане 2 часа и неосъществен полет.

"Нито веднъж не ни беше предоставена вода или друга опция. Имаше две жени в инвалидни колички", споделя още Магдалена Вълкова.

Чакащите пътници отново са презаверили билетите си за 14:55 ч., но не знаят дали ще може да излетят.

Друг от потърпевшите пътници обясни, че малко преди да излетят от Варна, са им се обадили предварително за промяна на полета от страна на авиокомпанията. По думите му, превозвачът е знаел предварително за метеорологичните условия и е можело да предупреди и да спести на пътниците това неудобство.

Пътниците казаха, че ще си търсят правата.

От Летище София съобщиха, че полетите са били анулирани заради лошо време във Варна.