Арестуваха мъж за коментари за трагедията на АМ "Струма", направени в социалната мрежа Фейсбук, съобщиха от МВР.

Мъжът е задържан в София от служители на ГДБОП след получен сигнал. Според данните до момента той е публикувал във Фейсбук коментари, свързани с трагичния инцидент с пътническия автобус на АМ "Струма", "несъвместими с морално-етичните норми".

Материалите за "проповядване на омраза, основана на народност, чрез информационна система", са докладвани в СРП.

По-рано днес от прокуратурата изнесоха нови данни за трагедиеята с автобуса-ковчег на магистрала "Струма". Резултатите от проверката към момента насочват към потвърждаване на версията за човешка грешка.

"По данни на следователите в автобуса са намерени 44 трупа, а един човек липсва. Възможно е това да е оцелял", обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя добави, че при разпит на един от оцелелите, той е разказал, че са спасени 8, а не 7 души.

Според нея твърдението на оцелелия мъж може да се дължи на "недобър спомен", но е факт това, че в автобуса са намерени 44 тела на загинали, а не както се смяташе досега - 45.

"Телата със сигурност бяха 44. Изследваните също са толкова. Граничният контрол на КПП "Капитан Андреево" е фиксирал 52-ма пътници в автобуса. Остава варианта някой от пътуващите по списък да се е прекачил в друг автобус", добави Борислав Сарафов, директор на Националното следствие.