52-ри ден на протести в страната с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Протестиращите се събраха по-късно от обикновено в почивния ден - около 20 часа в триъгълника на властта пред Министерски съвет и Президентството.

Блокирани остават трите ключови кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и пред Министерския съвет.

На протеста днес основното мото е призив всички да се съберат на 2 септември с искане за оставка на правителството и да бъде изметено Великото народно събрание.

Призивът се раздава под формата на стикери на всички присъстващи и ще бъде оставен на палатките.

Снимка: БНР

Надпис "Оставка или смърт" се появи на църквата "Свети Седмочисленици" в столицата. Има и още един графит до входа на храма.

Надпис "Оставка или смърт" се появи на църквата "Свети Седмочисленици".

Снимка: Bulfoto

Към 21 ч. традиционно протестиращите тръгнаха на шествие към палатковия лагер на Орлов мост.

Гражданската инициатива срещу протестните блокади в София отново се събра пред Румънското посолство. Обстановката е спокойна. Целта им е да предотвратят евентуалното затваряне на ключовото кръстовище на бул. "Ситняково". Звучат български хора. Според събралите се, протестите с блокади в центъра вредят на каузата, защото от тях страдат обикновени хора.

На кръстовището е преместена и подписката срещу блокадите в столицата. В нея има над 140 подписа и повече от 5000 в интернет. Ще бъде внесен и сигнал в прокуратурата, където, като подстрекатели за нарушаването на обществения ред се споменават организаторите на антиправителствения протест от т.н. "Oтровно трио".

Част от присъстващите настояват и за оставката на президента Румен Радев, когото наричат "разединител на нацията".

По-рано днес в Пловдив имаше антиправителствено шествие. Близо 30 автомобила минаха с бавна скорост от паркинга пред зала Колодрума по ул. "Константин Величков" към булевард "Цар Борис Трети Обединител".

Полицията осигури безопасността на движението при преминаването на колоната, която се движеше с около 10 км./час.

Стигна се до кратка блокада на трафика в Тунела, където протестиращите пяха българския химн с развети знамена и под звуците на клаксони. Маршрутът продължи по булевардите "България" и "Васил Априлов".