По същото време бе преустановено движението по автомагистрала “Тракия“ по пътя Карнобат - Бургас, информира дежурният от Областно пътно управление- Бургас. Имало е много закъсали автомобили и затварянето на пътя е било необходимо, за да се почисти от образуваната лапавица и да бъдат изтеглени колите.

Едното платно на АМ "Тракия" при км 80 - близо до с. Калугерово, посока към София, също беше затворено за движение. Причината е препречил се ТИР. Движението е сигнализирано.

Ришкият проход и път т-5 Русе - Бяла са затворени за движение за всички МПС поради утежнената зимна обстановка, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Тежкотоварен автомобил препречи за няколко часа пътя от Силистра за Добрич между Алеково и Алфатар. Екип на "Гражданска защита" пък изтегли и лек автомобил, пропаднал в канавка в района на с. Сребърна по пътя от Силистра за Русе.

Заради снегонавяванията и заледяване при Владая в късния следобед в понеделник два ТИР-а препречиха пътното платно в района на Владая и блокираха движението в тази посока. Патрулиращи полицаи спираха автомобилите още на кръстовището на Горнобански път и булевард “Цар Борис Трети“, предаде БНР.

Заради образувалото се километрично задръстване, трамвай номер 5, чиято крайна спирка е Княжево, стигаше само до обръщалото на Горнобански път. Повече от пътуващите в градския транспорт бяха принудени да тръгнат пеш.

Пътните настилки в страната са мокри, заснежени и заледени. Почистват се и се обработват, съобщиха от АПИ.

През прохода "Петрохан" е забранено преминаването на товарни МПС с ремаркета и полуремаркета. Всички автомобили трябва да са с вериги.

Пътната агенция апелира водачите да шофират с повишено внимание и да се съобразяват с указанията на Пътната полиция.