Закъсали коли и километри задръствания в снега

Техника на “Гражданска защита“ е изтегляла закъсали товарни коли в района на Слънчев бряг по пътя за Обзор в понеделник следобед.

Обратно в новината

Коментари - Закъсали коли и километри задръствания в снега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изразих се образно за ледниковия период, но за да разбереш нещо толкова елементарно е нужна поне една мозъчна клетка, брато! Чат ли си?! Апропо, движението в София винаги е натоварено и за да тръгнеш с кола в подобно снежно време не е само въпрос на селянИя и тъпотия, но също така и на комплексарщина и ниска адаптивност към средата. Шофьорите сте като голи охлюви, без колите сте нещастници и ви е страх и гнус да се возите като нас в ГТ. Именно за това движението е толкова натоварено, заради трошките ви.

ТОВА КОЕТО ИЗЧЕТОХ ДО ТУК Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО! ЕТО ЗАЩО МЛАДИТЕ ХОРА ЩЕ БЯГАТ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА И ЩЕ БЯГАТ, КАК ЛИ НЕ!!!ДЪЩЕРЯ МИ БЕШЕ НА ИЗПИТ В БЛАГОЕВГРАД И ВРЪЩАНЕТО И КЪМ СОФИЯ БЕ С АВТОБУС ,КОЙТО ПОТЕГЛИ В 13.40 ОТ ЧАСТНА АВТОГАРА В БЛАГОЕВГРАД.СЕДЕМ ЧАСА ПРОДЪЛЖИ ТОВА ПЪТУВАНЕ ДО СОФИЯ! ЗВЪНИХ НА ДЕСЕТ ИНСТИТУЦИИ ДА МИ ДАДАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС И ДАЛИ ЩЕ НОЩУВАТ С АВТОБУСА ПО ПЪТИЩАТА! КАТАСТРОФИ, НЕПОЧИСТЕНИ И НЕОПЕСЪЧЕНИ ПЪТИЩА, ТОВА БЯХА ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ! ИСКАМ ДА ПОПИТАМ АЗ, КАТО ЕДИН РЕДОВЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ В ТАЗИ ДЪРЖАВА,ИМАМ ЛИ НЯКАКВИ ПРАВА, ИЛИ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ! КОЙ НЕ СИ БЕШЕ НА МЯСТОТО ВЧЕРА, ИМАЙКИ В ПРЕДВИД, ЧЕ СИНОПТИЦИТЕ ОТ ДЕСЕТ ДНИ СЪОБЩАВАТ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ОБИЛНИ СНЕГОВАЛЕЖИ!НЕ ИСКАМ ДА СЕ ОПРАВДАВА НИКОЙ, ЗАЩОТО МЯСТО ЗА ТАКИВА НЕЩА НЯМА!!!ВАЛЯЛО И НЕСПИРАЛО, АМИ НЕКА СИ ВАЛИ, НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГО СПРЕМ, НО ТОВА КОЕТО МОЖЕМ ,ДАЖЕ И НЕГО НЕ ПРАВИМ!!!НЕКА ТЕЗИ ФИРМИ, КОИТО В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЧИСТВАТ ЕДВА КАТО СПРЕ ДА ВАЛИ , СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ Е РЕДНО ДА БЪДЕ ТАКА!АКО АЗ НЕ СИ ПЛАТЯ ДАКЪКА,ЩЕ НАМЕРЯТ НАЙ ПРЕКИЯ НАЧИН ДА СИ ГО ПОТЪРСЯТ, НО НИЕ КАК ДА ИСКАМЕ ОТ ТЯХ ЕЛЕМЕНТАРНОТО НЕЩО - ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА!ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НЯКОЙ НЕ СИ Е НА МЯСТОТО, ПИТАМ ЗАЩО? А НИЕ КАКВО СМЕ ВИНОВНИ ЗА ТОВА...?КОЙ ЩЕ НИ ПЛАТИ ЗА НЕРВИТЕ И БЕЗСЪННИТЕ НОЩИ...?

Мирно си включих перката отзад/смятай в г.../ и излетях над задръстването. Писна ми от комплексари.

Кой ще върне билетите на хората от трамвая те са се таксували до Княжево.

ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И ИСКАМЕ ДА СЕ ПОЧИСТВА!ТОВА Е!ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ПЛЮЕТЕ ЕДИН ДРУГ-ЗАТОВА СМЕ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!

Браво, добър шофьор!!! С летните гуми лятото за три часа :):):)

това е положението

Незнам, какво трябва да стане, ама ние сме овце, защо тази държава иска ние нейните граждани да нямаме задължения към ние, а тя един път неможе да обработи какво остава ако найстина стане някакво бедствие тежкони и горко, на кого да търсим сметка все пак има институции отговарящи за тези неща найстина невярвах, че на 8 март ще съм сама в колата посока Владая, дететоми ще е някъде по път прибиращо се от училище и на никой не му пука. Всички са ТЪПАНАРИ АБСОЛЮТНО, ПРЕЗИДЕНТИ ПРЕМИЕРИ КМЕТИЦИ И.Т.Н. СЕДЯТ ЗА ЗАПЛАТИ НИЩО НЕ ПРАВЯТ А НИЕ ГЛАСУВАМЕ ЛИ ГЛАСУВАМЕ А ТРЯБВА МАЙ ДА БЯГЯМЕ ОТ ПРОКЛЕТАТА ДЪРЖАВА

Трябва да знаете,че като се прибирах 01.00 от работа,все още нямаше снегорини,улиците бяха заледени,а стръмните участъци приличаха на ски пистите на Витоша :))))))

Може ли в 21 век на международен път и то в региона на столицата /София- Перник/ да се допусне такова задръстване, че разстоянието от 25-30 км да се вземе за 8 часа. Призовавам Всички пътуващи по тази отсечка да намерим подобаващ начин и да изразим възмущението си. Срамота! Не стигат дупките, ами и това в края на зимния сезон , сняг от 10 см да блокира пътищата.

Момчетааа,София-Русе 6 часа,както искате така ме разбирайте ,с Ланд Круизър и зимни гуми... На Плевен имаше смазан камион за опесъчаване,блъснат от ТИР,шофьорът не може да е жив,закъсали метнати тирове по целия път.През нивите съм минавал ,за да ги заобиколя, До кога ще е така? А ченгетата стоят с радарите на ограниченията и не ги спират за вериги.. Цветанов май няма хабер какво става

Оня Аз, който може да кара, да стане шофьор от градския транспорт и няма да има закъснения!

Абе тъп седераст, колко км пътища и магистрали бяха построени по Тошево време? А колко за 20 години демокрация? Бях на 19 през 1989 г. и още помня София чиста и пътища без дупки.

Тръгнах от Благоевград в посока София около 17:00 ч. Да, имаше сняг, но улиците бяха добре почистени, пътищата извън града - също. Така до Дупница. От там вече започна кошмара - лед, направо стъкло. Но с внимателно шофиране стигнах благополучно до Владая. Е, това, което ме чакаше там, просто не подлежи на описание. От 19:15 до 21:00 изминах точно 2 километра. То бива, бива, ама чак толкова... Обърнах колата и хайде - обратно към Благоевград. Лошото е, че водех майка ми при специалист онколог, за който имаше запазен час отпреди 1 месец. За 20:30 ч. в частния му кабинет. Е, тя пропусна часа си, а докторът, както се и очакваше, й предложи нов час - отново след един месец. Тя обаче може би няма това време (дано не съм прав). Чудя се понякога на тая държава и не мога да се начудя. Плащам данъци, осигуровки, винетки и т.н., а те все не им стигат. По дяволите, не им стигат дори да си изчистят пътищата през зимата, като че снегът през зимата е нещо неочаквано и се случва веднъж на 100 години. Това е като някаква сюрреална, зле написана комедия. Да се смее ли човек, да плаче ли... Ако не ми беше тъжно за майка ми, бих се смяп. Но не би... Когато Борисов ви беше кмет му пречеха комунистите - не му отпускали финансиране. Сега е премиер, а вие си изпрахте кмет пак от ГЕРБ. Е, нещо да се е променило?! Моите уважения към сънародниците от София, но може би на следващите избори е добре да гласувате за кадърен кмет, ако и да не е от партията, на която симпатизирате. И друго си мисля - Господ сигурно е благословил тая територия, а може би е вярно, че Господ е българин. Щом един сняг е в състояние да парализира такъв голям град, не ми се ще да си помисля какво би било, ако по тези географски ширини се случваха някои катаклизми, за които чуваме само по новините от света. Но, както казах, Господ явно ни е спестил това, и слава богу!

Карай си колата, ама после не се оплаквай, че ти е било задръстено, и че ние, които се бутаме по градския транспорт, дето е толкова омразен от вас, ви псуваме постоянно. Ей, аман от такива селяни като теб, дошли от кой знае кое село и вече само в автомобил се возят!

технологиите на 21 век Това е технология от бъдещето, разработка по проект на Б.Б. Снегът се смесва с пясък и луга още в облаците и в резултат - няма смисъл от използването на снегопочистваща техника. Губи се и ефекта с изненаданите почистващи фирми. Друг подобен проект беше - летящият буклук при него найлоновите торбички трябваше директно да отлитат към сметещето, но грешка в алгоритъма ги кичеше по дърветата!

е то владая още от сутринта беше запушена.. аз минах към 11-12 и имаше 2 тира спрели един до друг. Един човек каза че чака от 1 час вече. Добре че бях в другата посока аз. Вместо тъпите куки да пуснат движението в другото платно.. че нали на владая са 2.. ама трябва и акъл..

a be vie mislite li kak 6te minat snegorinite da po4istqt ulicite kato vali neprakasnato i ima zadrastvane i znaete samo da obijdate bez da mislite

Ей, няма такава Държава!!! Да стигнеш от Бургас до София за 4 часа, нормално каране за условията на пътя И ПОСЛЕ 3,5 ЧАСА ДА ПЪПЛИШ ПО ОКОЛОМРЪСНОТО в посока Благоевград! И точно на кръстовището на Горнобански и Цар Борис, да разбереш, че си до там... А ТЪПОТО ЧЕНГЕ да крещи: Аре! Въри, Ве! Запушваш пъто! ... Не знам от де да минеш... Давай веееее!!!!

Малоумникът си ти, сельо! Ако егоистичните дебили като теб не задръстваха улиците с трошките си, транспортът може би щеше да си спазва разписанията и да не пътува фрашкан, заради закъсненията, предизвикани от теб, ДЕБИЛ!

Абе стига сте говорили за Германия,или за къде ли не.В тез държави комунизма отдавна е забравен,а ние още му ядем плодовете.Доста време ще ни трябва въоръжете се с търпение.

Май пак ни изненада снега.А не може ли някой да изненада управниците ни,ама задна изненада!

Днес се прибирах от Сандански и попаднах в задръстването, което стана на Драгичево! Причините - румънски тир препречва платното, сливенски автобус спира заради тира, но се връща назад и се подпира в друг спрял тир! Абсолютна тапа, ама само за някакви си тридесет минути се оправихме - румънеца си сложи веригите и издрапа, ония се разкачиха и тръгнахме! Но какво да видим по-надолу: тирове, пъплещи по баира и закъсали кой в ляво, кой в дясно, тарикати от Е, КН и РК, дето се врат в насрещното, НИТО ЕДНО ЧЕНГЕ (а, пардон, имаше едно, дето не даваше на колите да вървят по трамвайните линии) и само две машини, които рахвърляха пясък върху непочистения сняг с, разбира се, никакъв ефект! Абсолютно непочистени улици, тотално неадекватни и участници и контролиращи органи - въобще, МИЛА РОДИНО, ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ!

Ще си карам колата,защото в София такова животно-градски транспорт,просто-ням като тази зима-никога не е било.Отказвам да си плащам пътни и всякакви данъци.Не желая разни фирми да си пълнят само гушите,а нищо да не свършват.Би трябвало да изискаме от Столична община-глобите наложени на фирмите,отговарящи за почистването да ни се приспаднат от данъците.За какво плащаме най-високите данъци в България

Аз защо не закъсах ? Отговорът е много прост : 1. Зимни гуми 2. Изправен автомобил 3. Мога да карам (не разбирам защо всички искат да са шофьори... за това или ставаш или не )

Аз искам да благодаря: - на всички които почистиха снега - на информацията и организацията от страна на КАТ

Сутринта имаше верижна катострофа - 20-на коли се бяха ударили а някои и изхвърчали в полето на пътя Ломско шосе преди пресечката с околовръстното от страната на Волуяк. Причината беше елементарна - в Костинброд техния участък от пътя беше опесъчен, а тези от София не бяха си мръднали и пръста - черен лед под тънък слой сняг - въртят се колите като пумпали!... Такива безоотговорни типове, които гледат да спестят няколко кубика пясък, трябва да лежат в затвора! Но кой да ги вкара, като си имаме държава, дето само събира пари, но не ги дава!!! Много от старите коли, пък и нови се карат с гуми галоши от шофьори тарикати, дето не искат да дават пари за зимни гуми. Много от шофьорите като забуксуват и дават газ до дупка. Други пък си скачат на спирачките като луди. Кара се безразсъдно, не се спазват никакви правила!... Като сложим и фирмите почистващи зле снега и доста по-добре бюджета на общините, това е резултатът!... Голяма простотия, голяма некомпетентност!... една седмица говорят, че точно днес сутринта ще завали сняг и никой не си мръдна пръста да почиства, да опесъчава, да спре идиотите с летни и износени гуми, да им вземе книжките и ако е нужно - в затвора да ги вкара. Само приказки: Какво казал президента, какво не казал финансовия,... Фанд още като те избраха, ти личеше, че си некадърна за кмет, ама ти се оказа по-зле, отколкото изглеждаш... Докога тая зима ще изненадва София?! Нима 10 см сняг са природно бедствие през март?! Толкова ли е сложно да забраниш на селяндурите да си карат трошките, като завали сняг, щом като пиявиците от Титан очевидно са безпомощни да разчистят какъвто и да е сняг?! Колко от шофьорите наистина умеят да карат в сняг, та не се разделят с колата си каквото и да става? Покрай леваците (не левичарите!), които трябва да гледаш на пътя и загубените нерви, някои можеха да изберат и друг транспорт. Просто понякога сами си създаваме проблемите!... Навън вали сняг като през ледниковия период, а тия всички се качили на колите и се ровят в снега. И после тоя и оня им са виновни!... Малоумници абсолютни! А в Германия не вали сняг, така ли? Но всичко е почистено нон-стоп, президентът им само натиска едно копче и се пуска подово отопление по пътищата в цяла Германия!...

зимата пак ни изненада

А бе вие нормални ли сте? От сутринта вали яко. Всички излезнали с колите си. Как мислите, че в това задръстване може да се чисти сняг? Ако утре сутринта не са изчистени, тогава плюйте. Два пъти прекосих центъра, ми то не можеш да се обърнеш от автомобили. Нали, ако тръгнат срегорини, ще направят тотално задръстване? Тогава пак ще плюете. Все някой ви виновен....аре стига.

Къде е ЦЕЦО фадромата?къде е БАТМАН?нали за тях гласувахте?нали обещаха какво ли не?къде се крият?нагледахме се на операции от октопод до сови,бяха на първа страница!!!аз плащам пътен данък,винетка,гражда и ддс /ГОРИВО/.плащам данъци ,такса смет и мн.други такси.не ни стигат ямите по пътищата ,снега където всяка година ни изненадва по никое време(от ноември до март)!!!!ами все искат да плащаме,и кой е виновен? тройната коалиция..съжалявам че гласувах....

нещо снега май пак ви изненада, хаха ха . а честито ви първи жълтеникав сняг , поне така пишеха днес .абе малоумници нещастни, къде сте се юрнали като мухи без глави из снега да карате, та вие по сред лето сте в задръстване , та и сега из снега пак , малоумници ейййй.

без зимни гуми не става другари

Представи си ледников период с 10 см.сняг температура минус 3 градуса по Целзий и цяла София 2 000 000( мазохисти) в градския транспорт.Това освен АБСОЛЮТЕН МАЛОУМНИК друг не може да си го представи.

пътните настилки в страната са мокри , заснежени , заледени и МНООООГО МНОГО РАЗБИТИ

Няма по-прост народ от българския! Това дори не е народ, а някаква мешана скара от генетичния отпадък на балканите. На вън вали сняг като през ледниковия период, а тия мазохисти всички се качили на колите и се ровят в снега. И после тоя и оня им виновни. Малоумници абсолютни!

Аз съм виновен и обещавам ,че няма да ходя на гей парад,а цяла нощ ще почиствам улиците на София.

Сутринта имаше верижна катострофа - 20-на коли се бяха ударили и някои изхвърчали в полето на пътя Ломско шосе преди пресечката с околовръстното от страната на Волуяк. Причината беше елементарна - в Костинброд техния участък от пътя беше опесъчен , а тези от София не бяха си мръднали и пръста - черен лед под тънък слой сняг - въртят се колите като пумпали. Такива безоотговорни типове, които гледат да спестят няколко кубика пясък трябва да лежат в затвора . Но кой да ги вкара като си имаме държава дето само събира пари, но не ги дава!!!

Вече 5 часа пътя Ботевград-Мездра е затворен и хиляди коли са в снежен капан.Къде е гражданска защита?

избрахме пожарникар да ни управлява сега само ако стане пожар има шанс за реакциа

Фъндъкова Румяна Желева 2 некадърност

Ама защо да не си карам колата? Ако всички решат да ходят с гр. транспрт, който го няма, не знам.

Нищо ново под слънцето. Имаме 5 врага. Империализма и 4-те годишни времена. Един приятел е в Канада. Без грешка са в подобни ситуации. Щастливи сме, затова че не осъзнаваме нашето нещастие. Тони Малинов

Много от старите коли пък и нови се карат с гуми галоши от шофьори тарикати дето не искат да дават пари за зимни гуми. Много от шофьорите като забуксуват и дават газ до дупка. Други пък си скачат на спирачките като луди. Кара се безразсъдно , не се спазват никакви правила. Като сложим и фирмите почистващи зле снега и доста по-добре бюджета на общините то това е резултата. Гпляма простотия, голяма некомпетентност.

От една седмица говорят, че точно днес сутринта ще завали сняг и никой не си мръдна пръста да почиства, да опесъчава, да спре идиотите с летни и износени гуми, да им вземе книжките и ако е нужно - в затвора да ги вкара. Само приказки: Какво казал президента, как не казал финансовия, ...

Фъстъкова, като те избраха, ти личеше, че си некадърна за кмет, ама то се оказа по-зле отколкото изглеждаш... До кога тая зима ще изненадва София?! Нима 10см сняг са природно бедствие през март?! Толкова ли е сложно да забраниш на селяндурите да си карат трошките като завали сняг, щом като пиявиците от Титан очевидно са безпомощни да разчистят какъвто и да е сняг?!

..Все едно че вали сняг за първи път.Абсолютни идиоти.Само това мога да кажа. -що, в Германия не вали сняг така ли? И всичко е почистено нон-стоп, само натиска президента им едно копче и се пуска подово отопление в цяла Германия, нали? Не знам кой е идиота точно...ама май си ти!

da vi akam na organizaciqta

Мерцедес ЦЛ 500 ,с една зимна три летни гуми;гъзар 100%.