От днес от следствения арест е освободена служителката на НАП Валентина Елкениева, заподозряна за участие в организирана престъпна група за източване на ДДС в особено големи размери, съобщиха пред БТА от прокуратурата. Влошено здравословно и психическо състояние е основният мотив, с който наложената й мярка за неотклонение е променена в "домашен арест".

От днес под домашен арест излиза и колежката й Ценка Георгиева, ръководител на отдел "Контрол" в териториалната дирекция на НАП в града, след като мярката й е била променена късно в петък.

Според магистратите състоянието и на двете данъчни служителки се влошило рязко след инцидента с Анелия Милкова, която се самоуби в следствения арест.
Поради тази причина от ареста бе освободен и нейният съпруг Младен Милков, заподозрян като ръководител на организирана престъпна група за източване на ДДС за над 3.5 млн.лв. чрез свързани фирми.

Преди инцидента от ареста бе освободен и първоначално задържаният данъчен инспектор Николай Николов, срещу когото не бяха представени достатъчно доказателства, че е участвал в престъпната схема.

Милков, неговата съпруга и тримата данъчни служители бяха арестувани на 19 февруари при специализирана полицейска операция във Велико Търново.