Неволният изстрел с въздушната пушка е бил произведен от жената, докато  премествала оръжието, уточниха от полицията. Разследването е по член 129 от Наказателния кодекс - за нанясане на средна телесна повреда, който предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Животът на момченцето е вън от опасност, тъй като нараняването, макар и в корема, е повърхностно. Най-вероятно то е било спасено от памперса.

16-годишната майка и бащата, който е на 22 години, откарали малкия Мехмед в болницата в Разград, където лекарите обработили раната, съобщи bTV. Детето обаче ще остане под наблюдение, за да не настъпят усложнения.

Първоначално семейството твърдяло, че пушката е гръмнала сама. След това обаче признали, че бабата неволно е гръмнала.

"Пушката е била закачена на стената, като в пиесите на Чехов, и в един момент бабата решила да залъже детето, защото плачело. Майката отишла за памперси. Решила да го залъже с пушката, не знам как е мислила да стане тая работа, имало е сачма вътре в цевта", коментира Шехназ Мухаремова от местния отдел "Закрила на детето", откъдето също започват проверка на случая. Ще бъде издадено предписание заради неглижиране на детето.

"Отново ще ги посетим, ще предприемем мерки, детето се гледа добре иначе, в семейството няма проблеми. Може да се каже, че като битов инцидент е, въпреки, че не е нормално между играчките на детето да има въздушна пушка", каза Мухаремова.