Това заяви за Дарик заместник-кметът по обществения ред и сигурността в Пловдив Руси Панчев. Той подчерта, че информирал Дирекция „Полиция" и ДАНС, които ще окажат съдействие при необходимост.
 Няма да позволя да се заплашва общественият ред с подобни провокации, категоричен бе зам.-кметът. Според него протестът, който общинският съветник от ДПС Яшар Асан организира в събота, е част от предизборната му кампания.
Над 200 души се събраха на площада на ул. "Елба" в ромския квартал в събота. Те настояваха местната власт и правителството да вземат спешни мерки за подобряване условията на живот в махалата и заплашиха, че ако не им се обърне внимание, ще започнат масови протестни шествия и митинги.
Очаква се повече от 500 човека да блокират булевард "Цариградско шосе" навръх  6 септември, с което да изразят недовоство от мизерията, в която живеят.
Ромите са категорични, че ще пазят квартала си и няма да мърсят улиците и да задръстват канализациите, ако общината почиства района качествено. Протестът ще бъде особено болезнен за пловдивчани, тъй като на 6 септември те честват и празника на града.
Демонстрации ще има и на 15 септември, когато е първият учебен ден.
И днес имаше ромски протест, съобщи "Фокус".
„Ще им се стъжни, ако предприемат блокиране на улици", закани се заместник-кметът по сигурността.