Зам.-кмет: Може да им се стъжни на ромите

Предупредил съм жителите на "Столипиново", че ще се срещнат сериозен отпор, ако предизвикат безредици на Празника на града - 6 септември, с блокиране на пътни артерии.

Обратно в новината

Коментари - Зам.-кмет: Може да им се стъжни на ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работата е прозрачна-Доган и Цв.Кънчев не са управляващи и ще правят всичко възможно да пречат. А Станишката защо не им изчисти-той е по-широко скроен от нас, дето ни се налага да заобикаляме никнещите и в центъра на София цигански бунища. Аз искам равенство пред закона-познавам и читави роми и ги уважавам, но не става въпрос за етноси, а за това кой на чий гръб живее. Я идете и в провинцията да видете кой как живее. Надявам се Борисов да сложи ред в държавата ни, заприличала на Столипиново и Факултета

Ромите са категорични, че ще пазят квартала си и няма да мърсят ...Ето това се казва виц :)))))0

Ква интеграция бе...преди демокрацията по време на комунизма имаше доброволни отряди по циганските махали ..имаше и една стая където вкарваха циганите вадеха бичовете и бойй..бойй до спукване и да видиш как циганите вървяха тихо и кротко и станаха по тихи от водата..само бойй нихната мама...линч..боййй ...сръбска музика и пак боййй...но да се създадат доброволни отряди по комплексите и кварталите и циганите да се интрегрират чрез яки боеве....а аз съм за: българите на сапун а циганите на парфюм ...хахахахаах

Извинявай много, но циганите по онова време принудително работеха! Дори бяха в строителни войски! Не си спомням преди да са имали палати от мрамор, изрисувани къщи от вън, BMW- та....от където и да го погледнеш - циганска работа! За справка - няколко села около Варна сега са цигански, а бяха хубави села, големи и уредени. Циганките се държат с лекари по най-долен начин....даже се хвалят, че получават повече пари от тях....от социалните. Циганки във Варна идват със....забележи....т от селата за да си получават помощите....:))) Нямали права....айде де.....че с какво право тока, водата ни поскъпват заради тях! Точно заради загуби на енергото от циганските гета (които не са малко) на нас, съвестните платци ни повишават цените! Обществена тайна е! Аман от паразити, защото те са точно такива! Множат се като хлебарки! (сега някой техен защитник преди да е скочил, че ги сравнявам с хлебарките да се замисли първо)....в най-голямата си част циганите са мързеливи, крадливи, носят и зарази! Никога циганин няма да видите да отглежда овошка, каквото и да е.... Случайно ако купи къща с двор, ще отдече асмата, ореха и всичко, което изисква грижа. Никаква полза от тях. Да им дават помощи само ако децата им учат и ако не са криминално проявени! Нямам никакво желание данъците ни да отиват за хрантутници и крадци!

Софиянец (31.08.2009 г. 17:14ч.) Май на модераторите не им хареса предложението ми мирно да се съберем от цялата страна и да покажем на мангалите, че все още сме повече от тях. Но като ги защитавате, може и да не сме толкова мирни. Напълно съм съгласна. Ако можех със сигурност щях да отида на честванията в Пловдив на този български, не само пловдивски празник, пък ако циганите направеха нещо щях да бъда с останалите българи с/у тях. И това наистина и най-важното- да се обединим с/у тях. Много добре ще бъде да отидат повече българи там не само заради циганите, а и заради самия празник.

И аз искам само да спа да ям и да сера ама нестава нали Почистиха им ония за два месеца осрали пак дадоха им жилища продадоха дограмата и паркета каква работа бе ? учили ли са опит имат ли ? за нищо нестават - бой и в концлагери

Съгласна съм донякъде с мнението на допреди 20 г., с една разлика, циганите не бяха точно интегрирани по времето на комунизма. Те не правеха бели единствено от страх. Като помниш това време, сигурно помниш и тогавашната милиция :) Като говорим за интеграция, тази сутрин чeтох една статия по БТВ. Ставаше въпрос за младо момче, циганче, изоставено от родителите си и отгледано в интернат. Ето това е интеграция, завършил средно образование има почтенна работа, има дом... е, естестетвено е да бъде уважаван и приеман от обществото, независимо от произхода му. Достави ми удоволствия и начина на мислене на това дете. Той дори смяташе, че изоставянето му си е чист късмет за него. Та мисълта ми е; не толкова важно, какъв му е произхода на човек, а как е отгледан и възпитан. И за това какво правят циганите днес, не са винивни те, виновни са проклетите политици.

Нали знаете за кого гласуваха какво сте ги заяли? По полека да не се стъжни на някой друг.

Нещастници само чакат на готово! Да се хванат да работят както трябва, ще тръгват да протестират. Връщайте се в Индия от където сте дошли като не ви харесва в България!

Не дрънкай глупости! Кой им гледа цвета на кожата? И каква работа искат? Лека и добре платена, а? Е няма такава за неграмотници като тях! Ще работят каквото има - тежко, мръсно и ниско платено! Като не искат, ако щат! Но без парични помощи, а за кражба - в затвора! Норок шибукурие, тот цигани пушкарие! - както казват братята румънци!

От комунизЪма ми липсваш най много тва ,че мангалите си знаеха мястото и не излизаха и носът си да покажат навънка. А ся вечи мноо праваимат, сякаш ние сме пришълците в тая държава. Ама и те са тарикати, не искат да се обединяват с нас, щот с който сме били в братски отношения хубу ней видял. Хахахахахаха. Казвам мангали ама не щот мразя цигание или турците, просто мангалът тва е душевно състояние, има и българи дет са мангали. Те също трябва да са изчеткат от ръководството на тая държава.

сигурно всички сте забравили , че тези хора бяха интегрирани, че тези хора , не правехя престъпления, че тези хора ходеха на училище и учеха до 8 клас и бяха грамотни , те работеха в озеленяването в градовете и поддържаха парковете и градинките, каквито има на Запад, работеха в отдел чистота в Столицата и тя беше чиста. Само преди 20 Г. между българи И цигани нямаше дискриминация и расова омраза в социалистическите предприятия. ВИЖТЕ ЦВЕТНИТЕ СНИМКИ ПУБЛИКУВАНИ НА ПАРКОВЕТЕ И ГРАДИНКИТЕ В СОФИЯ ПРЕДИ 1989 Г., ПОБЛИКУВАНИ В ИНТЕРНЕТ, ТЕ ИМЕННО ТЕ, ПОДЪРЖАХА ТЕЗИ ПАРКОВЕ,ТЕ РАБОТЕХА, ДАДЕНО ИМ БЕШЕ РАБОТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЯМАШЕ, ОТНЕХА ИМ ХЛЯБА, ЗАЩО ТЯХНАТА ПРОФЕСИЯ ПРЕМИНА В ЧАСТИ РЪЦЕ НА ФИРМИ ЗА ЧИСТОТА И ДР . ТАКИВА. АЗ СЪМ БЪЛГАРКА И СЕ ВЪЗМУЩАВАМ ОТ ВАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ, ТЕ СА ХОРА КАКВО ОТ ТОВА , ЧЕ НОСЯТ ДРУГ ЦВЯТ НА КОЖАТА. крадена съм от тях 4 пъти, не ги обвинявам, ние българите ги направихме крадливи,и престъпни, защото им отнехме хляба и работата, превърнахме ги в индианци. Не насаждайте повече омраза към тях. АПЕЛА МИ Е : РАБОТА ЗА ЦИГАНИТЕ И ХЛЯБ, ЗА ДА СА СПОКОЙНИ ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА . ГЛАДЪТ Е ПО СТРАШЕН ОТ ВОЙНАТА .

Може да си интелигентен, бате, ама си неграмотен! Множественото число на думата организация не се пише с Й накрая, а с И - ОРГАНИЗАЦИИ! Това правило важи и за други думи, но май е по-лесно да блокираш улиците, отколкото да научиш правописа на родния си език (ако това е родният ти език)!

Време е да се действа с твърда ръка с циганите. Трабва да проумеят някак си, че цвета им не им дава автоматично повече права от на всеки българин в тази държава. Пример - Европа там изобщо не се церемонят с тях, който не спазва законите в държавата си носи последствията, независимо дали бил ром, римлянин или бог знае какво.

Май на модераторите не им хареса предложението ми мирно да се съберем от цялата страна и да покажем на мангалите, че все още сме повече от тях. Но като ги защитавате, може и да не сме толкова мирни.

интелигентната рамка да обясни, как точно да интегрираме циганите или ромите, както и харесва повече. Освен със санкции и здрава ръка, както е по света ....или по нашия начин - пари и само пари, за тоя дето духа. Радвам се за нея и познавам грамотни цигани, с работа и доходи, но те нямат по пет и повече деца, не се издържат от социални помощи, не са уж самотни майка раждащи всяка година. ТИЯ СТАЧКУВАЩИТЕ В СТОЛИПИНОВО ДА ИМ ДАДАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ СЕГА. КАКВОТО ЗА БЪГАРИТЕ, ТОВА И ЦА ЦИГАНИТЕ. не може едните да се чудят как да изгледат две деца, да си платят сметките и да се чудят къде точно да работят и колко да работят, а други да раждат всяка година, да продават общински жилища, да не работят и да се издържат от труда на другите, а после отгоре на всичко да протестират. Една онзи ден ми вика - Ами ние сме така. Децата ни не уча, женят се рано. Питам аз, защо детето й не учи, като образованието е задължително до 16 години. Питам я, как ще жени детето, като това си е направо блудство и т.н. То ме гледа умно и вика немама ли право да ми дадеш некой лев. По света, помощ се дава, ама щом роди ещеедно дете, помоща се спира. Държавата ще вземе и гледа детето, но родителите ще работят и ще си плащат за това че некой друг им гледа децата. Ще ми стачкуват, я бой по капата, кога си платят сметките и вкарат пари в държавния бюджет, тогава ще имат право на стачка

Май трябва както на изборите да излезем и да свършим нещо много полезно...да изпратим циганетата при тройната коалиция!

А Вие разбирате ли ,че интеграцията трябва да е дело на самите цигани , а не на някого другиго.Обама е леко смешен пример,щото на него никога не му се е налагало да се интегрира.Просто е отрасъл с ценностите на обществото в което живее,а именно- образование,работа,к английският език му е матерен ,а не някъкъв африкански примерно.По скоро се огледайте - истинският пример е под носът Ви -Българския народ.След пет века мачкане и оскотяване ТОЙ е този, който създава система от килийни училища и читалища.Това е единственият път и за Вас. Не обществото е виновно ,когато дъртата циганка предпочита да направи от малкото цигане крадец,вместо да го прати на училище или да ражда непълноценни членове на това същото общество и да виси на социални помощи ,вместо да отиде да работи.

Ейййййййй! Най-сетне една свястна новина!!

И НИЕ ЩЕ СМЕ ТАМ

Вие разбирате ли ,че тези хора трябва да се интегрират как и по какъв начин това не е моя работа има много ромски или цигански организаций . АЗ и фамилията МИ много добре сме се интегрирали в обществото и съм много доволен от това , това е нещо много хубаво и не знам защо самите хора не го проумняват . Когато човек е интегриран в Българската или Европейската общност живее нормален ЧОВЕШКИ живот . Елементарен пример ще ВИ дам Обама толкова добре се е интегрирал в живота ,че дори е изпреварил много от хората в САЩ.

Колко от къщите в Столипиново са законни? Колко цигани плащат такса смет? Къде по света, банда неграмотници заплашват държавата на национален празник?

ДА ВЗАИМСТВАТ ОПИТ ОТ ЙОХАНЕСБУРГ- ЮЖНА АФРИКА , А ТОЙ Е , ЧЕ С АНТИСОЦИАЛНИ И БЕЗКОНТРОЛНО РАЗМНОЖАВАЩИ СЕ ИНДИВИДИ , НАЧИНА Е , САМО В ГЕТО С ТРИ МЕТРОВИ ОГРАДИ С КЛЬОН И КАРАУЛКИ НА ИЗХОДИТЕ!

не е ли време вече някои да забрани техните каруци? или те са посилни от държавата?

Спрете им всички пари и те ами ще се изнесат от Българиа. Няма да плащам данъци докато и последния мангал не започне да работи. Спрете им детските, защото ще стане второ Косово и то с парите на българските данъкоплатци.Помнете ми думата!!!

Г-н Кмете, първо: научете тези Ваши съграждани ,че имат задължения второ: Държавата не им е длъжна да им чисти защото те сами цапът а плащат българите с данъците си трето: научете ги ,че които има задължения може да претендира за права

...настояваха местната власт и правителството да вземат спешни мерки за подобряване условията на живот в махалата и заплашиха... Брей! А баница не искате ли всеки ден да ви правим?! Колко от жилищата в този квартал са законни? Колко от живущите плащат данъци или ток, или вода? И колко от тях живеят с държавна помощ? Я, марш да вършите нещо и да си изкарвате нормално прехраната и да си гледате децата, които да са поне под пет, паразити такива!

Тези роми си живеят царски в България. Ток и вода не плащат. Да не говорим за градският транспорт. Живеят така, сякаш държавата е длъжна да си ги отглежда. Работещите в почистващите фирми получават по 360 лв., толкова колкото получават и българите в някои други отрасли, но влезел ли контрольор те се правят, сякаш не става дума за тях. Трябва да се научат да си плащат за всичко. Затова, че живеят в мизерия - вината е тяхна.

Прав сте KKK...следвайте моя пример!

Добре им го е казал зам.-кмета, но проблемът е държавен. Не е зле да се изработи и да започне да се реализира някаква стратегия на държавно ниво, защото по селата вече не може да се живее от цигански (кой ги измисли тези роми?...) своеволия.

Щели да пазят, ако се почиства качествено - те така са о..рали района, че и 10 години няма да може да се почисти! Да не говорим, че за тях понятието хигиена е колкото е за една маймуна...

За каква интеграция ми говорите? Погледнете циганите които живеят в жилищните блокове. Всички прозорци на общите части са свалени, а дограмата изгорена, влизал съм вътре, няма парапет по стълбищата, а вратите на асансьорите са отграднати и предадени за желязо. За сравнение, миналата година се събрахме съседите и сменихме дограмата във входа, бядисваме си стълбището веднъж на три години, имаме градинка отпред и пейки които си ги купихме самите ние! Крайно време е да се спре да се помага на тези мързели, нали им направиха жилища преди три години в Пловдив, отидете и вижте на какво приличат, къртята прозорците и ги горят зиме на печката. СРАМ СМЕ в цяла европа с тази паплач!

Вчера в новините един ром сам си призна, че общината почистила, ама онези от шестия етаж си хвърляли боклука от тИрасЪтЪ на мУравЪтЪ. Е то не може общината да ти чисти нон стоп мУравЪтЪ и свинетИ да хвърГАт боклука директно от балкона ;-)

НеМоже да им се .... ,а ТРЯБВА да им се стъжни ,за да усетят тънката разлика между свобода и слободия!!!

Е това се казва зам. кмет. Никакви аванти и поклони на мангалите. И браво за интеграцията на индианците.

улица Елба - добре, добре.. едва ли има поне един от живеещите, който знае какво означава хахаха

На 6 септември да започнат да си почистват междублоковите пространства,то там е по-зле от кочина.Но от циганин чистота чакай,колкото от умрял писмо.

Софиянец (31.08.2009 г. 17:14ч.) Май на модераторите не им хареса предложението ми мирно да се съберем от цялата страна и да покажем на мангалите, че все още сме повече от тях. Но като ги защитавате, може и да не сме толкова мирни. Напълно съм съгласна. Ако можех със сигурност щях да отида на честванията в Пловдив на този български, не само пловдивски празник, пък ако циганите направеха нещо щях да бъда с останалите българи с/у тях. И това наистина и най-важното- да се обединим с/у тях. Много добре ще бъде да отидат повече българи там не само заради циганите, а и заради самия празник.