Това съобщи неговият защитник - известният адвокат Марин Марковски, предаде Дарик радио.
Колев обяви стачка в знак на протест срещу дългият период, в който е в следствения арест - вече шести месец. Има и вероятност срокът на задържане да бъде удължен с прокурорско разрешение. Той твърди, че не е убил двете момичета и че ДНК-пробата, която го уличава според обвинението, е изфабрикувана.
Преди да му бъде повдигнато обвинение за жестокото убийство, мъжът от Пазарджик излежаваше присъда в затвора за друго престъпление. Преди години пък е бил съден и е бил затвора за изнасилване.
Междувременно учителката Пазарджик Калина Янева, която неотдавна съобщи в медиите, че е видяла как убийците са слагали труповете на сестирет в кола, е разпитана в пазарджишката прокуратура, съобщи окръжният прокурор и наблюдаващ делото Димитрия Ганчева.
Разпитът е извършен преди около седмица. До момента няма яснота дали думите на Янева ще дадат нов тласък на разследването. Тя твърди, че извършителите на зверското убийство са Лазар Колев и негов близък.
Следователят по делото обаче вече отрече показанията на жената да са верни, те били проверявани отдавна и не се потвърдили.