Следователят по делото Веселин Мартински е привиквал сина ми Лазар Колев и му е казал, че ще направи така, че вуйчо му да прати да го убият, каза още майката. Името на вуйчото Паун Лазаров също бе замесено като евентуален убиец на двете момичета. 
"Мен постоянно ме следят, брат ми го заплашват. Има натиск, жесток натиск. Те го разсипаха, те ми умориха детето. И може и да го убият. Това не са хора, това са животни. В ареста няма ли убити? Има...", твърди Марияна Колева.
По думите й след убийството на сестрите Белнейски през 2006 година Лазар Колев не е изчезвал, както се твърдеше преди задържането му.
"Ние се скарахме вкъщи за един телефон. Той обиден излезе и е дошъл в София при баща си. Продава си колата и парите ги проиграва на хазарт и нарочно, за да ми направи на инат, открадва телефон за 50 лева. За този именно телефон влезе в затвора за 4 години и половина. И понеже това се случва след смъртта на сестричките Белнейски аз съм сигурна, че те още оттогава са мислили кого могат да натопят", допълва майката.
Тя заяви, че също е викана в полицията след смъртта на сестрите за разпит. "Писмено съм дала показания къде е бил Лазар. Сега, когато го прибраха след 3 години, отидох и им казах същото. Те ме разпитваха пред психолог. Ако Лазар беше виновен, защо още тогава не го задържаха", допълва Колева.
Лазар Колев е официално обвинен за убийството на сестрите Белнейски на 27 февруари 2009. Според обвинителния акт става дума за възможно най-тежкото обвинение - умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен начин. В материалите по делото не се говори за съучастници, но разследващите са сигурни, че той не е действал сам. Събраните доказателства обаче не са достатъчни, за да се разкрие съучастника.
Учителката  Калина Янева ще бъде призована от пазарджишката Окръжна прокуратура, заяви междувременно пред Дарик радио окръжният прокурор и наблюдаващ случая „Белнейски" Димитрия Ганчева.
Преди седмица Янева  обяви, че е пряк свидетел на престъплението с двете сестри. Тя твърди, че убийството е извършено на улица  "Граф Игнатиев" 24 в Пазарджик  и Лазар Колев е действал в съучастие с още един мъж.
Прокурор Ганчева каза, че до края на август Калина Янева ще бъде призована. Прокуратурата не се ангажира с точна  дата за снемане на показанията на началната учителка. За да бъде разпитана учителката, следователят Мартински трябва да прекъсне летния си отпуск, уточни Ганчева. В  близките дни тя ще проведе разговор с него и тогава ще бъде фиксирана  датата, на която учителката ще бъде призована в пазарджишката прокуратура.