34-годишният мъж е настанен за лечение във Военномедицинска академия. Бояджиев е в интензивното отделение на болницата с няколко прободни рани във врата. Състоянието му е стабилизирано и няма опасност за живота му, предаде Дарик.
Огнян Бояджиев бе нападнат в дома си в нощта срещу събота от двама мъже. Според информацията на МВР, това се е случило около 23,30 часа, когато нападателите позвънили на вратата на Бояджиев на апартамента му в столичния квартал "Иван Вазов", а когато той им отворил, те го нападнали, били го и му нанесли порезни рани. Отнели му лични вещи и няколко дебитни карти, принудили го да каже ПИН-кодовете им,  след което го заключили в дома му и избягали. Преди да напуснат апартамента престъпниците отрязали кабелите на телефона и взели мобилния му телефон.
Сигналът в полицията бил подаден от съседи, които съобщили, че чуват викове за помощ. За да влезе полицията в дома на ограбения, се наложило да бъдат извикани пожарникари, за да разбият входната врата на апартамента.
 Образувано е досъдебно производство за грабеж и нанасяне на средно телесна повреда на Огнян Бояджиев, съобщи  зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.  Той допълни, че към момента продължава работата по случая, но не съобщи дали има вече заподозрени. Събират се доказателства във връзка със случая, като всички събрани до момента от полицията са предадени на прокуратурата, допълни той.
Огнян Бояджиев е главен редактор на портал ЕВРОПА - europe.bg. Преди това е бил главен редактор на българската редакция на Радио франс интернасионал. Той е първият водещ на сутрешния блок на БТВ - "Тази сутрин", бил е новинар и водещ на предаванията "Оги и седемте джуджета" и "Закуска на тревата" по програма "Хоризонт" на БНР. Огнян Бояджиев беше ръководител на предизборния щаб на синия кандидат за кмет Мартин Заимов през 2007 година. Майката на Огнян Бояджиев Зора Нейкова работи като водеща в националното радио.
Това е второто жестоко нападение над журналист в България в рамките на една година, след като главният редактор на сайта “Фрогнюз“ Огнян Стефанов бе пребит - отново от неизвестни нападатели - на 22-ри септември миналата година.