“Мерцедес”-ът, произведен през юни т.г., е открит при спецоперация на служители от дирекция “Противодействие на общата престъпност” – ГДКП – МВР и колегите им от СДВР.  Луксозната кола е била открадната в Париж и след като не е открита на територията на Франция, била обявена за международно издирване.
Малко по-късно е получен сигнал, че колата се намира в България. При последвалата полицейска операция луксозният автомобил е засечен в столицата. Задържан е и водачът на мерцедеса 42-годишният Г.К., който е криминално проявен.
Последвала проверка и претърсване на автомобила, в който са открити седем преправени български и чуждестранни паспорта  - снимките били на мъжа, но в документите фигурирали различни имена, шофьорска  книжка с негова снимка и чужди имена, две чужди лични карти и две български шофьорски книжки, кредитни карти, голямо количество фалшиви банкноти.
Намерени са още два бойни пистолета със заличени номера и с патрони - единият от които със заглушител; газов пистолет с патрони; револвер; бойна граната; златни монети с нумизматична стойност; бижута; ключове на автомобили; печати на американски и канадски държавни служби и множество документи за автомобили и недвижими имоти.
По случая е образувано досъдебно производство в СДВР – МВР и работата продължава.