57-годишната жена в Благоевград е била убита с огнестрелно гладкоцевно оръжие от упор. Разпръсквателят е открит в жертвата, което означава, че е стреляно от метър-два. Това уточни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Дир.бг по повод убийството на жена във входа на блок в кв. "Струмско", в Благоевград.

Жертвата Снежка е била намерена около 3-4 часа тази сутрин от съседка. Вероятният убиец Радослав Стипцаров, по прякор Соколето, който е криминално проявен 40-годишен мъж, е познат със Силвия, дъщеря на убитата. Само преди дни той е пребил дъщерята, а майката днес е трябвало да даде показания пред съдия по образуваното досъдебно производство, след жалба на дъщерята. Преди няколко дни дъщерята е подала сигнал до полицията, че нейният автомобил е противозаконно отнет, както и че близък неин познат й е нанесъл наранявания. На "Покровнишко шосе" Соколето сваля от автомобила Силвия и я пребива от бой, след което тя е приета в болница.  Започнало е досъдебно производство по случая, като е предстояло да бъде разпитана майката, както и да бъдат издирени автомобилът и извършителят. 

Соколето е известен брутални пребивания и изнасилвания на жени. Той е лежал в затвора за брутално изнасилване на бившата си приятелка. Присъдата получи през 2016 г. През 2009 г. той бе осъден на 2 години и половина пробация заради блудство с 15-годишна девойка, която примамил в автомобила си. Тогава присъдата му бе 200 часа принудителен труд и да заплати 5000 лв. обезщетение на непълнолетната жертва за претърпените неимуществени вреди.

Засега обаче няма доказателства за авторството на убийството, заяви Арнаудова.

Жертвата е собственичка на заведение за бързо хранене "Мръсното кебапче". Близките са на мястото на произшествието.