Мъж на 62 години от Шумен е арестуван след като заплашил да постави взривно устройство в болницата в града, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Сигналът е получен малко след 17:30 часа вчера чрез спешния телефон в полицейското управление в Шумен. Мъжът съобщил, че ще постави взривно устройство в болницата, ако лекарите не излекуват майка му.

Установено е било, че жената е приета за лечение в здравното заведение на 16 юни преди обяд. В следобедните часове, след като употребил алкохол, мъжът се обадил, и съобщил намеренията си.

Малко по-късно той е установен от полицейски служители и е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувано бързо производство, допълват от полицията в Шумен.

Оттам припомнят, че през октомври 2019 година същият е сигнализирал, че ще постави взривно устройство в радио "Веселина", защото пускали само сръбска музика. Тогава е бил осъден на шест месеца пробация.

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г., съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си за миналата година.