Мъж на 46 години и жена на 47 години са задържани за отвличане в смолянския квартал Устово. Срещу тях е образувано бързо производство, съобщи говорителят на Апелативна прокуратура - Пловдив Боряна Димитрова.

Сигналът за отвличането е подаден тази сутрин от мъж, който станал свидетел на похищението над жената на улицата. Незабавно са започнали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Смолян и е била уведомена Окръжна прокуратура-Смолян, допълва БТА.

От прокуратурата посочиха, че до момента е установено, че пострадалата е на 45 години. Тя е излязла от дома си и се е движила по улицата. Пътят ѝ бил препречен от две лица - мъж и жена, семейство - 46-годишният А. Б. и 37-годишната Д. Б. Двамата я издърпали, след което тя е била ударена няколко пъти по тялото и насила я вкарали в лек автомобил "Мерцедес", управляван от А.Б., след което колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян.

Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.

Двамата похитители, които са от Карнобат, са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В момента се извършват действия по разследването. Разпитват се свидетели пред съдия в Окръжния съд в Смолян. Предстои да бъдат назначени експертизи.

След разпитите на установени свидетели-очевидци ще бъдат преценени последващите действия по разследването, респективно привличане на мъжа и жената към наказателна отговорност за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица - престъпление по чл. 142 ал. ал.2 т. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, посочи Боряна Димитрова.