Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд по отношение на мярката за неотклонение на 36-годишния Венцислав Дамянов - Боксьора, привлечен към наказателна отговорност за хулиганство. По-рано днес Софийският районен съд реши да не променя мярката му за неотклонение и да го остави под "домашен арест".

Боксьора беше задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа. От Софийска районна прокуратура поискаха на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдия от Софийски районен съд се съгласи, че има обосновано предположение за авторство на деянието, че обвиняемият е осъждан и престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, но тъй като Венцислав Дамянов има вече наложена мярка "домашен арест" по друго досъдебно производство, съдът не му наложи нова мярка за неотклонение.

Той е обвинен в това, че на 28.07.2021 г. в село Световрачане е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - докато разговарял с неустановен до момента мъж, без видима причина, обвиняемият го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а рецидивистът продължил да го удря с ръце по главата и тялото.

В края на септември т.г. срещу обвиняемия бе образувано и друго досъдебно производство за закана с убийство и хулигански действия. Тогава Софийски районен съд го задържа под стража, но след няколко дни Софийският градски съд му определи мярка за неотклонение "домашен арест", припомнят от обвинението.