Софийският районен съд остави в сила старата мярка за неотклонение на Венцислав Дамянов - Боксьора, а именно домашен арест. Съдия Николай Урумов обясни, че две мерки за неотклонение не могат да се изтърпяват наведнъж, затова не налага нова мярка по новото обвинение срещу Дамянов.

Съдия Урумов е магистратът разглеждал мярката за неотклонение на Дамянов и по първото му обвинение в закана за убийство и хулиганство, като тогава той му налага задържане под стража, но после градският съд променя решението и постановява домашен арест.

Малко след това, в сряда, Дамянов е задържан отново при акция на МВР в селата Световрачане, Войнеговци и град Нови Искър, заедно с трима негови приближени. Прокуратурата му наложи 72-часов арест и му повдигна ново обвинение за хулиганство по случай от 28 юли тази година.

По време на заседанието днес Дамянов помоли да му сложат електронна гривна, но това можело да стане единствено с решение на наблюдаващия прокурор по първото му дело. Прокурорът по делото Иво Боев обясни, че срещу обвиняемия са свидетелствали осем от дванадесетте човека, присъствали на случая от 28 юли, когато Дамянов удря кроше на мъж. Обясненията им се потвърждавали от флашка с видеоматериал.

През годините срещу Дамянов е имало множество сигнали за побой, наркотици и хулигански действия. Той е познат на органите на реда и е осъждан за различни престъпления.

След акцията по задържането му вътрешният министър Бойко Рашков отстрани от длъжност началника на второ районно управление и изрази учудване от бездействието на полицията по сигналите на граждани срещу обвиняемия.

По думите на Рашков е възможно Венци Боксьора да е бил пазен от полицейски служители.