Младежи с БМВ потрошиха 6 автомобила в Пловдив. Сигнал за случващото се е получен малко след 3 часа тази сутрин.

Автопатрул подал светлинен сигнал, за да спре за проверка лек автомобил БМВ със софийска регистрация. Водачът на автомобила подминал патрула, след което се отправил към блок 30 в Тракия.

Полицаите последвали БМВ- то, което малко след като тръгнало, се блъснало в 6 паркирани автомобила в близост до посочения блок. Потрошени са опел зефира, ситроен, още 2 бмв и нисан.

След сблъсъка, четирима младежи изскочили от колата и хукнали да бягат в различни посоки. На място останал само един 19- годишен пътник, който не успял да излезе, тъй като задната врата блокирала и той останал заключен в купето.

Водачът на БМВ-то е заловен малко по-късно. В рамките на разследването става ясно, че младежите са тръгнали много пияни от клуб "Премиер" , който се намира на около 500 метра от мястото на произшествието. Очевидци подават сигнал на тел. 112, след като ги виждат да се качват в колата.

Полицейски патрул, който бил в непосредствена близост до заведението, се опитал да ги спре. Водачът обаче игнорирал стоп- палката и продължил с висока скорост, влизайки към вътрешността на квартала. Той обаче не успял да вземе завоя и се блъснал в паркираните пред блока автомобили.

Щетите по 6-те коли са сериозни.