След гонка, установиха дрогиран шофьор без книжка в Русе, съобщиха от полицията в града.
Екип на Първо РУ на 25 август на бул. "Цар Освободител" е предприел спиране на лек автомобил, като е подаден светлинен, звуков сигнал със стоп-палка.

Колата обаче не е преустановила движението си, а продължила в посока към бул. "Христо Ботев" и бул. "България", а след това по черен път вдясно, където водачът е задържан от полицаите и е установена самоличността му - русенец на 18 г., както и тази на неговата спътничка, също на 18 г.

В хода на последвалите полицейски действия, със съдействие и на екип пътни полицаи, е изяснено, че младежът е неправоспособен водач, като няма издавано свидетелство за управление на МПС, при проверка за употреба на наркотици, пробата с техническо средство е дала положителна реакция за метамфетамин.

Допълнителни справки показали още, че това не е първия път, в който той е установен да управлява кола без да има книжка, като освен това извършва деянието в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

На 18-годишния младеж, полицаите са съставили три акта, издаден му е талон за медицинско изследване, след което е задържан и е конвоиран до болницата за даване на проби.