55-годишната жена, която днес бе простреляна в столичен фризьорски салон, е в стабилно състояние, без опасност за живота. Това съобщиха от Военномедицинска академия, където пострадалата е била приета.

Жената е транспортирана от екип на Спешна помощ в Спешното отделение на ВМА. След направени изследвания са били установени по два броя сачми в лявото слепоочие и в лявата длан, които са извадени.

Инцидентът стана около обяд във фризьорски салон на столичната ул. "Любен Каравелов". Заподозреният извършител е мъжът, с когото 55-годишната жена е живеела на семейни начала. Той имал издадена ограничителна съдебна заповед, която вече бил нарушавал. Стрелецът е на 51 години, известен е на полицията и в момента се издирва, след като е успял да избяга след стрелбата. 

На местопрестъплението е извършен контролиран взрив на оставената от мъжа раница, в която е имало данни, че може да има експлозив. Оказало се е, че съдържа само дрехи. Това съобщи началникът на първо районно управление комисар Ивайло Величков