Горски надзирател беше пребит в Гоцеделчевско. Той бил нападнат в гръб и е със счупен крак и множество рани по главата. Дафко Мърваков, който в момента е в болница, твърди, че е пребит от бракониер. Това се е случило на 23 ноември вечерта, след като се е прибрал в село Баничан, съобщи bTV.

Мърваков посочи името на Карамфил Славчев, който, по думите му, бракониерства постоянно.

Около 20 ч. потърпевшият взел от ремонт моторна резачка в сервиз близо до дома си и тръгнал да се прибира. След няколко крачки обаче чул чупене на дърво.

Снимка: bTV

"Продължих 1-2 метра, обърнах се и видях, че лицето се е засилило към мен с дървена греда. Вдигна гредата и замахна, аз вдигнах резачката да се предпазя и това ме спаси от първия удар. Завърза се борба между нас. Аз побягнах, но след 5-6 метра той ме застигна, удари ме отзад, паднах и бях ударен в крака. Загубих съзнание в един момент, не помня за колко време. Казах си, че просто трябва да ставам, защото той ще ме убие. Той счупи резачката, след което вече от близката кръчма излезе кръчмарят, който дойде много изплашен", ", разказа горският, който уточни, че схватката е продължила около 15 минути.

После чакали линейка, пристигнала и полиция, но през това време извършителят си тръгнал. Късно снощи обаче побойникът е задържан.

Мърваков каза, че той няма шофьорска книжка, а управлява три автомобила. Горският допълни, че е получавал заплахи.

Случаят е предаден на прокуратурата.