Софийска градска прокуратура разследва обстоятелствата, свързани с открит труп на 16-годишно момче в столичния квартал "Димитър Миленков". 

Към настоящия момент е известно, че починалият е с инициали Б. Б. Тялото му е изпратено до Катедра по съдебномедицинските дейности за изясняване на причините на смъртта, съобщиха от пресцентъра на Върховна касационна прокуратура.

Около 22 часа вчера вечерта дежурен полицейски служител от 08 Районно управление на МВР забелязал на камерите за постоянния видеоконтрол необичайно раздвижване в района. На място били изпратени полицейски екипи, които намерили трупа.

Незабавно са били предприети действия по разследване и издирване, в резултат на които са установени четирима души, които по-рано били в непосредствена близост до младежа по време на инцидента. Те са отведени до РУ за даване на обяснения. Един от тях - 28-годишният А. Г., който е осъждан, е задържан.

Образуваното досъдебно производство е за извършено престъпление по чл. 115 от НК - умишлено убийство. Разследването на причините за жестокото престъпление продължава.

По информация на "24 часа" младежът е от ромски произход и се казва Борислав Борисов. Той бил ударен веднъж, но след удара сърцето му спряло, затова ще се проверява дали е бил дрогиран.

Според криминалисти компания роми седели на пейка. Борисов се приближил до тях и ги попитал знаят ли къде е друго момче. Вместо да отговори, 28-годишният мъж станал и го ударил. Младежът паднал и не показвал признаци на живот, затова останалите избягали.

Аутопсията не е открила пряка връзка между удара и смъртта, а по ръцете на Борисов имало следи от игли. Те обаче били стари и също не може да се смята, че имат връзка със смъртта. Назначени са експертизи.

За момента на задържания не е повдигнато обвинение за убийство.