В автобуса, зад чийто волан през уикенда бяха заснети водачът и непълнолетно момче на магистрала Тракия", не е имало пътници. Това каза пред bTV Илиян Шаханов - собственик на превозното средство. По неговите думи шофьорът и момчето нямат роднинска връзка. 

След като видеото, възмутило социалните мрежи, стана публично достояние, се оказа, че автобусът е собственост на фирма, която се помещава в пловдивското село Ягодово. Управителят е категоричен, че ще накаже дисциплинарно своя служител, който до момента е бил изряден. Категоричен е също, че в превозното средство не е имало пътници. 

По-рано пред NOVA aвторката на видеото разказа, че кадрите са заснети в неделя около 11:00 часа на пътя Бургас-София. По думите ѝ превозното средство е криволичело на пътя, докато автобусът бил пълен с пътници. Пътуващи в автобуса се виждат и от самото видео.

"Това, което се случи, е крайно неприемливо и необичайно. В автобуса не е имало пътници, когато се случва това с детето. Не мисля, че е нормална постъпката на шофьора. Става дума за дългогодишен служител без никакви провинения. Не мога да коментирам друго", каза собственикът Шаханов. 

От фирмата са категорични, че поведението на техния служител е неприемливо.

Шаханов разказа още, че автобусът е купен "втора ръка" от Германия и носи все още бранда на местна превозваческа фирма. 

В момента полицията се опитва да привлече автора на клипа за свидетелски показания. Ако това не се случи, е малко вероятно шофьорът, допуснал нарушението, да получи акт.