Във видеоклип, разпространен в социалните мрежи и направен от близките на тежко пострадалата прикатастрофа Сара, става ясно как полицай съветва близките на детето да си мълчат.

"Колкото повече раздухвате случая, толкова по-зле. Не казвайте никъде на никой. Не казвайте на медиите, защото започват да пишат глупости", се чува от записа.

Междувременно след инцидента, лекарите дават едва 20% шанс за оцеляване на 11-годишната Сара, което бе блъснато край село Търнак. Детето е с опасност за живота.

Инцидентът е станал на 2 октомври около 19:00 часа. Шофьорът веднага подал сигнал на тел. 112 и светкавично на мястото на инцидента пристигнала линейка и патрул на полицията. Според разказ на очевидци, той е бил видимо пиян. Проверка с дрегер установила, че водачът е шофирал, след като е употребил алкохол, тъй като уредът отчел 1.40 промила в издишания въздух.

Мъжът незабавно е бил задържан за 24 часа в районното управление на Бяла Слатина. По-късно обаче той бе освободен. По-късно районният прокурор на Бяла Слатина потвърди самоличността на извършителя - това е Веселин Ранков, на 59 години от София, който работи като директор "Производство" във Фармацевтични заводи "Милве" АД в село Търнак.

Жителите на село Търнак блокираха улица в знак на протест. Те се заканиха, че ако детето загине, да ликвидират и Ранков.

Полицаи и две патрулки, изпратени на място, опитаха да отстранят протестиращите от пътя.