Тежък пътен инцидент със сериозно пострадало дете е станал във вторник вечерта във врачанското село Търнак, съобщава BulNews.bg. Около 19 часа джип Nissan X-trail със софийска регистрация е блъснал дете, което е пресичало пътя в центъра на близкото до Бяла Слатина село.

Шофьорът веднага подал сигнал на тел. 112 и на мястото на инцидента пристигнала линейка и патрул на полицията. Спешните медици оказали на място първа помощ на 11-годишното момиче, след което я транспортирали първо до болницата в Бяла Слатина, след което веднага тръгнали за Плевен, тъй като пострадалата Сара изпаднала в кома.

Бързата реакция на полицията предотвратила саморазправа с около 60-годишния шофьор от София, тъй като на мястото на катастрофата се били събрали много хора от ромската махала, които искали да го линчуват.

Проверка с дрегер установила, че собственикът на джипа е шофирал, след като е употребил алкохол, тъй като уредът отчел 1.40 промила в издишания въздух. Мъжът незабавно е бил задържан за 24 часа в районното управление на Бяла Слатина.

Повече информация за тежкия инцидент се очаква в бюлетина на полицията във Враца.