Мъж пострада тежко при взрив в момент на производство на синтетична дрога. Инцидентът е станал в апартамент в Хасково, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Снимки от инцидента ВИЖТЕ ТУК>>

45-годишният мъж е с близо 40% изгаряния и предстои да бъде транспортиран в Клиниката по изгаряния в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Малко по-късно той е приет в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив. Пациентът е в тежко състояние, с над 20% изгаряния. Опериран е по спешност. Лекарите полагат всички усилия за подобряване на неговото състояние.

Експлозията е станала в 5:40 ч. тази сутрин в апартамент на 12-ия етаж. Блокът се намира на улица "Видин" №15 в квартал "Любен Каравелов". От взрива са изпотрошени прозорците на апартамента. 

Снимка: Булфото

В момента на място пред блока има полиция.

Все още от ОДМВР-Хасково и прокуратурата няма официална информация за инцидента.

Дмитрий Стоянов-Руснака е пострадалият при взрива, съобщи местният сайт haskovo.net

Очевидци разказват, че около 5:30 часа тази сутрин се чул гърмеж и били избити всички прозорци на жилището му на последния 12-и етаж, падайки на земята пред блока, включително и върху паркирани коли. Част от оборудването за производство на дрога също е изхвърчало и се е стоварило зад сградата.

Снимка: Булфото

Дмитрий Стоянов е руски гражданин, но от години живее в Хасково. Мъжът е криминално проявен и осъждан. През 2017 г. е бил арестуван за държане на наркотици, а през 2019 - за палежа на колата на бившата си жена.

Последно жилището, което обитава, е било претърсвано от полицията преди близо две седмици, допълват от haskovo.live. При акцията тогава в апартамента не е открита дрога.