Полицията ме взе от работа, за да го разпозная. Отидох на работа сутринта, а към 10 часа се прибрах да почистя. Децата си бяха вкъщи, а после излязох отново. Върнах се отново към 12, но тях ги нямаше. Тогава реших, че си играят. Към 1 часа полицията ме взе от работа и ме заведе долу при реката, за да видя дали е моето дете и да го позная. Това обяви пред Нова тв майката на загиналото 8-годишно момиче в Панагюрище.

Днес ще бъде подновено издирването и на 6-годишната й сестричка.

Инцидентът река Луда Яна, която е на територията на Панагюрище, се разигра вчера. Първо бе намерено тялото на 8-годишно момиче, което се е удавило. Заедно с него е била и 6-годишната й сестра, която още се издирва.

"Те принципно не ходят при реката, чудно ми е как са отишли. Вероятно са се опитали да минат по моста, дето е останала само една бетонна колона от него", добави тя.

"Още от предния ден, когато се е обърнал този мост, е трябвало да се сложат прегради. По него иначе всяка сутрин минават хора за работа, а в района има много деца. Даже най-близкият магазин е от другата страна и трябва да се мине по него", разкри мъж, който се включи в разговора.

Майката добави, че има съпруг, който работи в чужбина. "Не оставям децата често сами, даже сега беше за първи път", каза още тя.