БСП иска оставка във връзка със смъртта на охранителя Даниел Тасев в Партийния дом. Социалистите атакуват Султанка Петрова, която е заместник-министър в социалното министерство, за конфликт на интереси.

"Изразяваме съболезнования на семейството и близките на загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев.

Уважаеми г-н Симеонов, Каракачанов, Сидеров,Обръщаме се към вас, да оттеглите своя представител в МТСП - заместник- министър Султанка Петрова. Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим.

Г-н Симеонов,
Вие смело се противопоставихте на назначаването на "калинки" на ГЕРБ и "партизански назначения". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник-министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание.

Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост. Призоваваме Ви да сложим край на това", се казва в откритото писмо на социалистите.

Припомняме, че собственикът на охранителната фирма Филип Чипев, чийто работник бе открит мъртъв в събота в шахта по време на ремонта на Партийния дом, разясни и каква точно е връзката му със съпруга на зам.-министър Султанка Петрова. Той поясни, че съпругът на Петрова е негов пълномощник.

Охранителната фирма е "Дефанс консулт". Според Търговския регистър и Сметната палата преди няколко години съдружник в нея е била Султанка Петрова. Тя бе и депутат от Патриотичния фронт. Според думите й сега в компанията на високо ниво работи съпругът й Петю Петров.

"Не е собственик мъжът ми на фирмата, той е управител. Той е бил до 9:30 вечерта и е разговарял с охраната от НСО на портала на Народното събрание. Може би, когато се е прибирал към помещението, да се е случил този инцидент. Вече един Бог знае подхлъзнал ли се е, какво е станало... Това, което съм предложила като подкрепа, не е било по някакъв начин, за да подкупим или да направим нещо", заяви Султанка Петров по повод инцидента.