Автобус се е забил около 13.00 часа днес във витрините на автогара "Сердика". За инцидента потвърдиха от МВР пред Dir.bg. По първоначални данни шофьорът е бил в автобуса, пострадали няма. Щетите са само материални. Водачът е отведен за разпит за изясняване на обстоятелствата. 

Снимки с потрошените стъкла, изкривените основи и смаяните и уплашени погледи на неволните очевидци обиколиха социалните мрежи. Полицията е пристигнала на минутата, за да започне оглед и разследване. 

Автогара „Сердика” е Международна Автогара, начална и крайна спирка за автобуси пътуващи в цяла Европа. Оттам заминават множество екскурзии в страната и чужбина, организирани от туроператорски фирми.

Комплексът на Автогарата включва и Търговски комплекс „Трафик Маркет” с над 120 офиса на транспортни фирми, магазини и заведения за цялостното обслужване. 

Обектът е с изградено видеонаблюдение на цялата си територия и денонощна жива охрана, като записите от камерите ще бъдат прегледани от полицията. Към момента не е ясно каква е причината за инцидента. 

Снимка: Фейсбук страница "Видяно в София"

Снимка: Фейсбук страница "Видяно в София"

Снимка: Фейсбук страница "Видяно в София"