Катастрофа между три автомобила затвори за цялата нощ пътя между Русе и Велико Търново и взе две жертви. 

Сигналът за инцидента, който е станал при разклона за село Крушето, е подаден снощи около 21 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Лек автомобил „Алфа Ромео“, движещ се в посока от Русе към Велико Търново е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно във "Фолксваген“, след което се е преобърнал. На място са загинали водачът на италианската кола и негов спътник. Други двама пътници от същия автомобил и водачът на фолксвагена са откарани в Спешна помощ – Велико Търново.

Причините за катастрофата са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство. Материалните щети от произшествието са значителни. Пътният участък е осеян с отломки от помляните коли, съобщи местният в. "Борба".

На място са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Извършени се огледи и са разпоредени експертизи, за да се изяснят причините за катастрофата. През цялата нощ трасето остана затворено за движение и автомобилният трафик бе пренасочван по заобиколен път през селата Никюп, Ресен и Самоводене.