Луксозният спортен модел е разработка на компанията Marussia Motors, ръководена от Николай Фоменко, става ясно от репортаж на BBC News, цитиран от Technews. 

В Marussia Motors работят около 300 души. През ноември миналата година компанията придоби контролния пакет на екипа Virgin Racing Formula 1, надявайки се по този начин да промотира своя бранд и да насърчи продажбите на двата си модела B1 и B2.
 
Маруся струва около 86 000 британски лири. Производителят демонстрира колата на изложение в централната част на Москва, където не липсват потенциални купувачи. Шефът на компанията твърди, че вече са направени много поръчки. Пред BBC той казва, че очаква да продаде около 300 коли през настоящата година.
 
Маруся развива 100 км/час за 3,5 секунди, твърдят от производителя. "Искате 300 километра в час? Няма проблем. Какво ще кажете за 340 километра?" - така Фоменко описва скоростните качества на "Маруся".

Към момента са достъпни три модела на "Маруся" с бензинови двигатели с мощност 300, 360 и 420 конски сили. Двигателите са произведени съвместно с британската компания Cosworth, която е известен доставчик за спортни автомобили, включително за Формула 1.
Добрата аеродинамична форма е сред другите отличителни качества на "Маруся". Тя дори няма огледала, а вместо тях използва видеокамери, които предават директно към LCD екрана вътре в колата. От компанията наблягат и на лукса.
 
"Не съм сигурен, че ще можете да седите във Ferrari Enzo или Lamborghini по време на задръстване, но в нашата кола ще можете”, хвали се Фоменко. "Маруся" разполага с развлекателна система, която осигурява музика, филми, уеб браузър, Bluetooth и Skype.
Производителят има амбициозни планове. До три години компанията възнамерява да произвежда по 1500-2000 коли годишно. Скоро се очакват нови модели, включително 7-местен SUV и електрическа кола.