Правителството реши за концесионер на морски плаж "Бургас-север" в община Бургас да бъде определен класираният на второ място участник в проведения конкурс "КРАМ ИНС" ЕООД, съобщи пресслужбата на МС.

Правителството упълномощи министъра на туризма да сключи договор за концесия след провеждане на преговори за подобряване на предложенията на участника.

Това се налага, тъй като участникът, класиран на първо място в конкурса, е подал заявление, с което декларира невъзможността си да сключи концесионния договор.

През август миналата година правителството определи за концесионер регистрираната в Смолян фирма "Палм Инвест" ЕООД. Договорът за концесия беше за 20 години и трябваше да влезе в сила от 1 януари т. г.

Фирмата предложи най-ниска цена - 140 хил. лв., докато офертите на другите кандидати бяха с пъти по-високи.

Ниската цена от 1 ст. за чадър и шезлонг, дадена от "Палм Инвест, явно се оказа печеливша, тъй като офертите за концесионни такси на другите две фирми - "Крам инс" и "Уотърсайд", са значително по-високи - съответно 300 и 640 хил. лв. 

След днешното решение на кабинета "Крам инс" ще концесионира плажа. Фирмата е собственост на 29-годишния Стоян Иванов Германов, живеещ в столичния квартал "Левски". Фирмата участва и в други процедури за концесии в Бургаска област - на Поморие-централен и Ахтопол, показа проверка на Флагман.бг.

В последните две години плажът се стопанисваше под наем от "Съмър инвест" ЕООД, а фирмата плащаше по 700 хил. лева наем на година.