От тази седмица започва ремонт на пътя Бургас - кв. "Сарафово" в участъка между пътния възел тип "тромпет" на Северния обход до Гробищния парк. Рехабилитацията на пътната отсечка започва сега, тъй като отпреди дни е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата, съобщиха от Община Бургас.

Първоначално ремонтните дейности ще се извършват в платното от страната на Гробищния парк - по посока от кв. "Сарафово" към Бургас. От 9:00 часа на 12 юни, ще бъде въведена временна организация на движението в района.

Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото кръстовище на бул. "Димитър Димов" и ул. "Транспортна" - при Гробищния парк, в посока "Сарафово".

Пътуващите от "Сарафово" към центъра на Бургас ще преминават по пътния възел и новоизградения участък от Северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 "София - Бургас".

Снимка: Община Бургас

Ремонтните дейности на пътя Бургас - "Сарафово" включват преасфалтиране на трасето, полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключат дейностите по ремонта на трасето в посока от "Сарафово" към Бургас, ще започне обновяване на платното в обраната посока.

Според първоначалните планове цялостната рехабилитацията на пътната отсечка ще продължи около месец и половина.

Припомняме, че през април тази година Община Бургас призова държавата за цялостен ремонт на републиканския път до квартал "Сарафово".