По думите й сметките тази година не са много по-високи от миналогодишните и не са поднесли неприятни изненади на абонатите.
Изравнителните сметки тази година няма да шокират абонатите с много високи стойности, обещават от Асоциацията. Ася Ангелова не отрече, че има и сметки за над 1500 лева.
„Това е по-скоро някакво изключение като висока сума. Средните суми са около 600-700 лв. без вода. С вода ще бъдат примерно 800-900 лв.”, каза Ангелова.
Повечето хора в София са получили изравнителните си сметки за парно в определения срок до 5 юли. Има и изключения, когато в сградите не са били открити упълномощени лица. В голяма част от сградите в столицата има поне по две-три неотчетени жилища, допълни Ангелова. Изцяло сме успели да отчетем около 45 до 50 процента от сградите. Това предполага, че няма да се правят допълнителни отчети и преработки. За София срокът да се дадат сметките на „Топлофикация-София” е 5 август, т.е. когато излязат фактурите към средата на месеца, би означавало, че това са финалните фактури, които хората ще имат.
От момента на получаване на сметката хората имат един месец, за да подадат възражения във фирмата за дялово разпределение, ако са недоволни от изравнителната си сметка. Абонатите, които не са осигурили достъп на топлинните счетоводители, ще могат да го направят в тримесечен срок.