Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Сара Пейлин е родена на 11 февруари 1964 г. в Сендпойнт, Айдахо. Като малка се занимава с баскетбол и свири на флейта. Участва в конкурси за красота и дори се явява в надпреварата за Мис Аляска през 1984 г.
Пейлин е завършила журналистика в университета на Айдахо. Протестантка е. Омъжена е за Тод Пейлин, който е ескимос. Семейството има пет деца. Три от тях са момичета - Бристъл, Уилоу и Пайпър, съответно на 17, на 13 и на 7 години. Две са момчета - Трак, на 18 години, и малкият Триг Паксън Ван Пейлин, който е роден на 18 април 2008 г. и страда от болестта на Даун.
Семейството живее в Уасила, на около 40 км северно от Анкоридж. Пейлин е избрана за губернатор на Аляска преди две години, когато става най-младият губернатор и първата жена на този пост в щата.
Пейлин е против абортите, привърженик е на идеята за построяване на газопровод, който да пренася природен газ през Аляска. Почитател е на сноумобилите, на оръжията и на бургерите с месо от лос. Признава, че като млада е пушила марихуана.
Изборът на 44-годишната Пейлин, губернаторката на Аляска, е доста изненадващ, посочват наблюдатели. Нейното име въобще не се споменаваше сред потенциалните кандидати. Очакваше се Маккейн да се спре на бившия губернатор на Масачузетс Мит Ромни, който се отказа от надпреварата за президентската номинация на републиканците по-рано тази година, или на сенатора Джо Либърман, който бе кандидат за вицепрезидент и на демократа Ал Гор на изборите през 2000 г., или пък на губернатора на щата Минесота Тим Пъленти.
Според Агенция БГНЕС, българска компания хоства сайтът на кандидата за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия Сара Пейлин. Представителите на ICD Soft, българската компания притежаваща сървърите, отказаха всякакъв коментар по въпроса с аргумента, че нямат практика да правят достаяние информацията за клиентите си.

Вижте снимки