Привържениците на партията от Луковит, Перник, Разград, Добрич пеят възрожденски песни и скандират: "Не на двойните стандарти в правосъдието!", "Не на поръчковите дела", "Съдебната система е прогнила!", предаде БГНЕС.
Скандиранията са по повод делото срещу лидера на партията Волен Сидеров и неговата съпруга Капка, което се гледа днес от Софийски градски съд. Малко след 9.00 часа дойде и самият Волен Сидеров.
Междувременно се разбра, че симпатизантите на „Атака” няма да бъдат допуснати в съдебната зала, което Сидеров определи като нарушение на гражданските права. Той влезе в остър спор със служителите на съдебна охрана и първоначално не пожела да влезе в съдебната зала, предаде Фокус.
До съдебната зала бяха допуснати журналисти и няколко граждани след показване на лична карта.
По-рано пред журналисти министърът на парвосъдието Миглена Тачева каза, че за нея е недопустимо да се правят митинги пред Съдебната палата, защото затрудняват работата на съда. Тачева посочи, че този път в съдебната зала ще бъдат допуснати само толкова симпатизанти, колкото може да побере самата зала.
Двамата съпрузи Сидерови са обвинени, че са подбуждали депутатът Павел Чернев към лъжесвидетелстване за пътния инцидент на автомагистрала "Тракия" от 7 април 2006 г. Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се сблъска с кола на Явор Доков. След инцидента Сидеров заяви, че автомобилът, в който са се возели, е бил управляван от Павел Чернев. В хода на следствието Чернев първо потвърди, а след това се отрече от показанията си, че е управлявал колата. На последното заседание на 7 май делото беше отложено заради скандирания в съдебната зала. Делото бе отлагано на няколко пъти до сега.
В началото на днешното заседание на съда, както и на предишното, Волен Сидеров поиска да бъде прочетен целият обвинителен акт, предаде БТА. Сидеров и съпругата му Капка, и тяхната защита се отказаха от разпитите на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков, заместника му Камен Пенков, депутата Павел Чернев и Докови. Делото ще се гледа по съкратена процедура.