Неукрепен изкоп се свлече и затрупа работниците на 5 метра дълбочина. Инцидентът стана около 11.30 ч. във вторник при ремонт на канализационната мрежа, извършван от работници на фирма "Благоустройствени строежи" -Благоевград.
Любен Колев, Филип Костов и Росен Мудев са подменяли тръбите на канализацията, защото имало оплаквания, че канализацията мирише силно. Тримата са останали под свляклата се земна маса.
Около 12 часа са открити телата на две от жертвите – на 50 и 32 години. Фактът, че изкопът не е бил укрепен, е усложнил изваждането им, продължило няколко часа, както и търсенето на третия работник. Неговото тяло е открито около 19.30 часа във вторник.
На мястото на произшествието пристигнаха комисар Константин Титянов, директор на ОДП-Благоевград, и окръжният прокурор Ради Тодоров. Министър Асен Гагаузов поиска извънредна проверка във връзка с инцидента.
Управителят на фирма "Благоустройствени строежи" и техническият ръководител на обекта са задържани за 24 часа, заяви по-късно комисар Евтим Титянов. Тепърва ще се изяснява от прокуратурата дали е била допусната престъпна небрежност, но след като има три жертви, не може да няма виновни и ние ще действаме съгласно закона. Затова прецених, че трябва да бъдат задържани двамата за 24 часа, каза директорът на ОДП.
Вижте снимки на изкопа, погълнал тримата работници